Hopp til innhold

- Jeg tror på det indre dyret vårt

Twilight-stjernen Alex Meraz (25) tror ikke på varulver og vampyrer, men han tror mennesket har en enorm indre kraft.

Video Alex Meraz i Oslo

Onsdag er det verdenspremiere på den tredje filmen i Twilight-sagaen, «Twilight: Eclipse».

Norske «Twilight»-fans kan blant annet se filmen på utendørskino ved Akershus festning. Alex Meraz, en av skuespillerne i de populære filmene, har tatt turen til Oslo og Norge for å hilse på de norske fansene før premieren.

Alex Meraz, Twilight

Alex Meraz deltar på premieren i Oslo onsdag kveld. Han er litt nervøs, men gleder seg til å møte fansen.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

– Det er så vakkert her. Det er frodig og grønt, og jeg elsker at det er så åpent, sier Meraz til NRK.no når vi møter ham på Ekebergrestauranten i Oslo.

Hysteriske tilstander

«Twilight»-sagaen har blitt en enorm suksess, både i bokform og på kinolerretet.

I USA har det vært hysteriske tilstander på førpremierer , blant annet overnattet hundrevis av fans i telt på fortauene i Los Angeles, for å få et glimt av skuespillerne på den rød løperen.

Les også: Nytt Twilight-hysteri i USA

– Fansen er så støttende og ivrig. De vil virkelig at vi skal gjøre det bra. Før filmene kommer på kino, vet de hvem som skal spille hva, og de ser andre filmer av skuespillerne, finner ut ting om dem, og er veldig støttende. Det har vært en flott opplevelse, forteller amerikaneren, som har indianer-aner fra Mexico.

Tusenvis av tenåringsjenter er ville etter «Twilight»-skuespillerne, og det blir alltid skrik og hvin når de viser seg på den røde løperen.

twilight

Ryktene verserer rundt forholdet mellom hovedrolleinnehaverne Kristen Stewart og Robert Pattinson.

Foto: KEVIN WINTER / Afp

– Jeg blir alltid veldig smigret når jeg kommer til forskjellige byer i forskjellige land, og ser den energien fansen viser. Du kan se lidenskapen deres for historien og filmene, og det synes jeg er veldig fascinerende, sier Meraz.

Tror på den indre kraften

I «Twilight»-sagaen møter vi Alex Meraz i rollen som Quiluete-varulven Paul. Selv tror ikke Meraz på det myteomspunnede fabeldyret.

– Jeg tror mennesket har en enorm indre kraft til å forandre oss. Jeg tror nok ikke at vi fysisk kan forandre oss fra menneske til ulv, men jeg tror vi har mulighet til å forandre ting rundt oss ved tankens kraft.

– For eksempel ønsket jeg meg en espresso denne morgenen, og jeg fikk det, spøker Meraz.

Les også: Twilight-stjerner til Stockholm

Video: Meraz forteller om filmen «Eclipse»

Video Alex Meraz om handlingen i filmen

– Er Kristen og Robert er kjærester?

Det har lenge versert rykter om at hovedrolleinnehaverne Kristen Stewart og Robert Pattinson ikke bare er besatt av hverandre i filmene, men også i det virkelige liv. Sladrepressen skriver stadig at de to er kjærester.

Meraz vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

– Jeg er besatt av dem begge, ler han.

– Jeg har selvfølgelig hørt alle ryktene, men når jeg ser dem, minner de mer om bror og søster. Jeg vet ikke om de sammen, men jeg vil gjerne vite det. Kanskje dere kan fortelle meg det, spøker Meraz.

Les også: Se kysset alle snakker om!

Les også: «Twilight»-stjerne får drømmerolle

Video: Meraz snakker om romanseryktene og livet på settet

Video Alex Meraz om romanserykter og livet på settet

Guidet tur i Oslo

«Twilight»-fans vil kanskje få sjans til å få et glimt av skuespilleren. Han får nemlig tid til litt sightseeing under det korte oppholdet i Oslo.

– Jeg skal vandre rundt i i byen noen timer sammen med en egen guide, forteller Meraz, som har latt sønnen og kona være igjen hjemme.

– Men jeg skal ta mange bilder til dem, slik at de får se hvordan det ser ut her, smiler han.

Les også: Siste «Twilight»-film kommer i 2011

Kulturstrøm