Det er ugjenkallelig slutt på påsken og vi skal pakke sammen for å reise hjem. Eller kanskje vi rett og slett skal invitere noen gode venner på besøk?
-Uansett er det tid for å spise opp restene etter påskematen og den kan tilberedes svært så delikat, sier Nitime-kokk Lars Barmen.
Raus lunsj
Han har selv tilbragt påsken ved sjøen sammen med gode venner og (selvsagt) en masse god mat!
-Det sies at det bør være et visst samsvar mellom inntak og forbruk, og det spørs vel om ikke jeg er på minussiden, ler Lars.
Han går likevel ikke av veien for å stelle istand en raus lunsj på påskens siste dag.
Grill tørt brød
Her gjelder det å ”tage hva man haver”. Brødet begynner å bli litt tørt og gammelt, så det griller vi ovnen med urtesmør.
Restene fra lammesteika på påskeaften, skjærer vi i skiver og bruker som deilig pålegg. Vi har også noen kyllingbryst som vi gjør det samme med.
Frukt til salat
Ser vi godt etter i kjøleskapet kan vi kanskje få skrapt sammen ingrediensene til en Walldorf-liknenede salat, også.
-Litt selleri, litt eple. Majones, sennep og rømme røres sammen til en dressing. Litt hakka valnøtter, og jammen fant vi ikke noen druer igjen på det akk så tomme fruktfatet!
Eggene
Lunsj er nesten frokost, så eggerøre må vi ha, -og de siste skivene røkelaks får vi også med oss.
De siste tomatene blir sammen med litt vårløk, olivenolje, salt og pepper og et dryss parmesan på toppen til en deilig salat.
- Det skulle jo egentlig vært fetaost, men nå insisterte jeg på et stort stykke parmesan i provianteringen så da får vi klare oss med den, sier Lars.
Tilslutt supplerer vi med litt fisk. Lars fikk lyr på fisketuren forrige dagen. Nå bruker han de kalde restene med litt sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
Helt tilslutt noen skinkeskiver, -påskens siste lunsj er klar!