NRK Meny
Normal

Reisepenger beslaglagt

Hvordan kan en kommune dekke underskuddet sitt? Tøm reisekassen til en ungdomsskole! Det var i alle fall det Ringerike kommune gjorde.

Penger
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Hør: Reisepenger beslaglagt

- Vi har ikke fått noen forklaring i det hele tatt. Vi fikk en telefon fra en av damene som jobber på økonomi som var kjempelei seg for at det ble sånn. Hun gjorde jo bare jobben sin, selvfølgelig, men pengene er borte, forklarer rektor ved Ullerål ungdomsskole, Erling Fodnæss.

Skulle på skitur

De 60.000 kronene som var på kontoen hadde de 21 elevene på ungdomsskolen spart opp iløpet av ett år, og skulle brukes på en skitur til Norefjell.

- Det er ganske dårlig at kommunen har gjort dette, siden det er vi elevene som har tjent pengene.

- Da syns jeg ikke kommunen har rett til å ta dem fra oss, mener Fredrik Ask, som går i tiende klasse.

- Har ikke tatt noe

Men rådmann i Ringerike kommune påstår at de ikke har tatt pengene, men at siden kommunen gikk med underskudd, og siden kontoen stod på kommunen sitt navn, så ble pengene automatisk trukket ved årsskiftet. Og elevene ved ungdomsskolen trenger ikke å gjemme vekk skiene riktig ennå.

Vil få pengene sine

- Nå har hovedkomiteen for oppvekst og kultur bedt om å få en egen politisk sak på dette, og jeg er rimelig sikker på at elevene vil få sine penger, og komme på tur også i år.

- Denne saken vil ordne seg til det beste for elevene, sier rådmann i Ringerikes kommune, Svein Aannestad.

Norgesglasset NRK P1