Solveig på ekspedisjon

I regnskogene bor det et mangfold av tropiske dyr og planter. Artene og variasjonene er veldig mange. Det er fordi de til nå har fått leve i fred og utvikle seg i jungelen gjennom millioner av år. Solveig vil vite mer om den spennende regnskogen, og drar til til den kunstige regnskogen i Randers i Danmark.

En regnskog er et område der det regner minimum 2 meter hvert år. Regnskogen som ligger enkelte steder som et belte langs Ekvator, er mange millioner år gammel. Klimaet er alltid varmt og fuktig. Over halvparten av verdens dyr og planter lever her, og mange av dem lever bare her. Solveig møtte 11 av regnskogdyrene i regnskogen i Randers , og du kan se alle sammen i bildegalleriet.

SE VIDEO: Solveigs ekspedisjon i regnskogen

Plakat med navn på regnskogdyr

ETTER TUREN: Slik ser arket til Solveig ut etter turen. Alle disse dyrene fikk hun se. Solveig syns det var så artig med alle de nye dyrene at hun nektet ikke da en rødfotet skogsskilpadde ville krabbe over arket. Derfor ble arket litt skittent, men det gjør ikke noe!

Foto: NRK
Solveig Hareide og Rune Aanderaa

REGN HVER DAG: Solveig Hareide har med seg regnskogekspert Rune Aanderaa til å fortelle om den spennende regnskogen.

Foto: NRK
Regnskoven, Randers, Danmark

REGNSKOG: Inni disse svære kuplene har danskene bygd opp et fantastisk spennende sted, en kunstig regnskog - full av eksotiske dyr og planter.

Foto: NRK

Les også: Darwinekspedisjonens reise til regnskogen i Brasil

Kulturstrøm

 • Vår på Karl Johan med KORK

  Hvordan kan musikerne i Kringkastingsorkestret spille med forsvarlig avstand og samtidig være et helt orkester? Man kan jo bruke hele Karl Johans gate som kontor.

  KORK inntar Karl Johans gate i Oslo og hyller våren og musikken med Vår på Karl Johan av Fritz Austin.
 • Guren Hagen får Sandbeck-prisen

  Guren Hagen tildeles Vidar Sandbecks kulturpris, Regnbågåbrua, for 2020. Prisen deles ut 6. juni. Kulturprisen ble delt ut første gang i 2008. Frida Ånnevik, Ove Røsbak, Øystein Sunde og Eldar Vågan er noen av dem som tidligere har mottatt prisen.

  Guren Hagen tror det er mye som forener de tre.
  Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK
 • «Kampen om Narvik» i gang igjen

  Nordisk Film gjenopptar innspillingen av filmen «Kampen om Narvik». Tirsdag er innspillingen i gang igjen etter å ha vært satt på vent siden 13. mars. Alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn skal spilles inn før sommeren. Filmen regisseres av Erik Skjoldbjærg (bildet).

  Filmregissør Erik Skjoldbjærg
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix