Hopp til innhold

Solveig på ekspedisjon

I regnskogene bor det et mangfold av tropiske dyr og planter. Artene og variasjonene er veldig mange. Det er fordi de til nå har fått leve i fred og utvikle seg i jungelen gjennom millioner av år. Solveig vil vite mer om den spennende regnskogen, og drar til til den kunstige regnskogen i Randers i Danmark.

En regnskog er et område der det regner minimum 2 meter hvert år. Regnskogen som ligger enkelte steder som et belte langs Ekvator, er mange millioner år gammel. Klimaet er alltid varmt og fuktig. Over halvparten av verdens dyr og planter lever her, og mange av dem lever bare her. Solveig møtte 11 av regnskogdyrene i regnskogen i Randers , og du kan se alle sammen i bildegalleriet.

SE VIDEO: Solveigs ekspedisjon i regnskogen

Plakat med navn på regnskogdyr

ETTER TUREN: Slik ser arket til Solveig ut etter turen. Alle disse dyrene fikk hun se. Solveig syns det var så artig med alle de nye dyrene at hun nektet ikke da en rødfotet skogsskilpadde ville krabbe over arket. Derfor ble arket litt skittent, men det gjør ikke noe!

Foto: NRK
Solveig Hareide og Rune Aanderaa

REGN HVER DAG: Solveig Hareide har med seg regnskogekspert Rune Aanderaa til å fortelle om den spennende regnskogen.

Foto: NRK
Regnskoven, Randers, Danmark

REGNSKOG: Inni disse svære kuplene har danskene bygd opp et fantastisk spennende sted, en kunstig regnskog - full av eksotiske dyr og planter.

Foto: NRK

Les også: Darwinekspedisjonens reise til regnskogen i Brasil

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters