Regissører sparket fra «Star Wars»-spin-off

Phil Lord og Christopher Miller, som var i gang med å regissere den nye spin-off-filmen til «Star Wars», har blitt sparket av produsenten.

Chris Miller, Phil Lord

SPARKET: De to regissørene for den nye «Star Wars»-filmen har tidligere regissert filmer som «The Lego Movie» og «21 Jump Street»

Foto: Scott Roth / AP

Årsaken skal være det som i Hollywood kalles «kreative uenigheter». Ifølge bransjebladet Variety skal de to regissørene ha hatt en langvarig konflikt med produsent Kathleen Kennedy og andre i hennes filmselskap Lucasfilm.

– Kulturkrasj fra dag én

De skal ha vært uenige om blant annet filmens stil og tolkningen av filmens hovedkarakter Han Solo. En kilde med kjennskap til produksjonen skal ha uttalt til Variety at konfliktene startet allerede i begynnelsen av innspillingene i februar.

– Det var kulturkrasj fra dag én. Hun likte ikke engang måten de brettet sokkene sine på.

Crewet til den nye Star Wars spin-offen

UENIGHETER: Det var regissørenes konflikt med resten av produksjonsmedarbeiderne som fikk dem sparket.

Foto: Jonathan Olley / AP

I en offentlig uttalelse skriver Lord og Miller følgende:

«Dessverre var ikke vår visjon og metoder de samme som våre partnere på dette prosjektet. Vi liker vanligvis ikke å bruke uttrykket «kreative uenigheter», men i dette tilfellet er klisjeen sann. Vi er stolte over det fantastiske arbeidet til skuespillerne og produksjonsmedarbeiderne, som er i verdensklasse»

«Star Wars–Han Solo» forteller historien om hvordan den unge Han Solo ble en smugler, tyv og kjeltring som Luke Skywalker og Obi-Wan Kenobi møter i den fjerde filmen «A New Hope». Ifølge Variety er det Ron Howard som tar over rattet, men det er foreløpig ikke inngått en avtale.

40 år siden det hele begynte

Hyller Star Wars med nyoppdaget apeart

Kulturstrøm

  • Frithjof Jacobsen i ny jobb

    Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen har fått ny jobb i produksjonsselskapet Monster, melder Medier24. I januar i år måtte Jacobsen slutte som politisk kommentator i VG, for å innlede et forhold til AP-politiker Jette Christensen.

  • Musikere støtter skolestreik

    Når skolebarn i dag streiker for klima over hele landet, får de støtte av unge artister. På Eidsvoll plass i Oslo spiller Urørt-artister som Johan Køber, Jon Olav og punkbandet Hudkreft for demonstrerende barn og unge i østlandsområdet. De sier til NRK P3 at engasjementet er viktig.

    Artisten Jon Olav
    Foto: Tom Øverlie/NRK P3