NRK Meny
Normal

Rebekah Brooks siktes

Rebekah Brooks og hennes mann blir siktet i avlyttingsskandalen i britisike medier.

Rebekah Brooks og ektemannen Charlie

Rebekah Brooks og Charlie Brooks er de første som blir siktet i den britiske avlyttingsskandalen.

Foto: LEON NEAL / Afp

Tidligere redaktør i News of the World, Rebekah Brooks (43) og hennes ektemann Charlie blir siktet for å ha villedet retten i avlyttingsskandalen i britiske medier.

Siktelsene går, blant annet ut på å skjule dokumenter og datamaskiner fra politiet, skriver BBC.

– Vi beklager dypt denne svake og urettferdige avgjørelsen. Etter ytterligere enestående holdninger fra påtalemyndighetene, vil vi besvare avgjørelsen senere i dag, når vi returnerer fra politistasjonen, sier paret i en pressemelding.

De første som siktes

Brooks og hennes mann fikk servert avgjørelsen tirsdag morgen da de dro tilbake til politistasjonen for å betale kausjon, ifølge The Guardian.

Paret er de første som blir siktet i saken som har pågått i 18 måneder.

I forrige uke måtte Brooks igjen møte i retten for første gang etter at hun uttalte seg om saken i juli 2011. Der hun ble spurt ut om sitt forhold til David Cameron og flere av Storbritannias tidligere statsmininstere.

Rebekah Brooks måtte gå som toppsjef i News International i juli 2011, etter skandalen rundt den nedlagte tabloidavisa News of The World.

Kulturstrøm

  • Mistenker ikke noe kriminelt

    Politiet i Oman sier til SVT at de ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt knyttet til den svenske DJ-en og produsenten Aviciis (28) dødsfall. – Vi har all informasjon, og vi vet hva som har skjedd. Vi mistenker ikke noe kriminelt.