Hopp til innhold

Rebekah Brooks går av

Toppsjefen i News International, Rebekah Brooks, går av etter skandalen rundt den nedlagte tabloidavisa News of the World.

Rebekah Brooks

Tidligere News International-sjef Rebekah Brooks måtte torsdag møte i underhuset for å forklare seg.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch.

Foto: SCOTT OLSON / Afp
David Cameron

David Cameron er en venn av Rebekah Brooks.

Foto: Stefan Wermuth / Scanpix/Reuters
Milly Dowler

Telefonen til 13 år gamle Milly Dowler ble avlyttet.

Foto: Ap

Det har stormet rundt Rebekah Brooks den siste tiden etter flere avsløringer om at avisa News of the World skal systematisk ha brukt avlyttingsmetoder.

LES OGSÅ: News of the World sier farvel

Må møte i underhuset

Brooks var redaktør for News of the World fra 2000 til 2003. I dette tidsrommet fant flere av avlyttingene sted. De siste årene har hun vært sjef for Murdoch-eide News International, en stilling hun i dag valgte å fratre.

Etterstatter for Brooks blir Tom Mockridge, som hentes fra Murdochs Sky Italia.

Brooks møter tirsdag i det britiske underhuset for å forklare seg om News of The World-skandalen. Også Rupert Murdoch og sønnen James møter i Parlamentet for å forklare seg.

– Jeg kan bekrefte at hun har sagt opp, og at en intern melding har gått ut til alle ansatte i News International, sier en talsperson til AFP.

LES: Rebekah Brooks møter i Underhuset

Venn av David Cameron

I tillegg til å være en av de høyest betrodde medarbeiderne i Rupert Murdochs medieimperium, er 43-åringen en venn av statsminister David Cameron.

Ifølge opplysninger som er kommet fram de siste dagene, skal avisa ha brutt seg inn på telefonsvarerne til alt fra maktmennesker og kjendiser til pårørende i kriminalsaker.

Til sammen er ni personer pågrepet i saken.

Avlyttet telefonen til 13-åring

Avisa skal blant annet ha avlyttet telefonen til 13 år gamle Milly Dowlers telefonsvarer etter at hun forsvant i 2002. Hun ble senere funnet drept.

LES: – Avlyttet telefonen til pårørende etter London-bombingen

Etter London-bombingen i 2005 skal avisa ha avlyttet telefonen til ofrenes pårørende.

Brooks har tidligere uttalt at beskyldningene mot avisa er «kvalmende» og «utrolige».

Etterforskes av FBI

Samtidig som mediemogulen Murdoch forsikrer at han har kontroll på situasjonen, bekrefter amerikanske myndigheter at News Corp skal etterforskes også av FBI i USA.

Amerikanske folkevalgte har i flere dager bedt om at selskapet må granskes. En av årsakene er anklager om at News of the World forsøkte å få tilgang til oversikter over telefonsamtalene til briter som ble drept i 11. septemberangrepene.

SISTE NYTT

Siste nytt