Ray Kay starter eget plateselskap

Den kjente norske musikkvideoregissøren, Ray Kay, starter nå eget plateselskap sammen med den norske produsenten Axident.

Ray Kay

Den Los Angeles-baserte regissøren, som opprinnelig er fra Haugesund, har vunnet flere priser for sine videoer, blant annet MTV Awards.

Foto: Per Onsheim / NRK

Ray Kay, eller Reinert K. Olsen som han egentlig heter, har regissert musikkvideoer for artister som Lady Gaga, Beyoncè Knowles og Enrique Iglesias.

Den Los Angeles-baserte regissøren, som opprinnelig er fra Haugesund, har vunnet flere priser for sine videoer, blant annet MTV Awards.

Sied Chahrour - Slimmie Hendrix

Første signerte artist i Snowballers Entertainment er Slimmie Hendrix.

Foto: Pressefoto

Nå starter han sitt eget plateselskap, Snowballers Entertainment, sammen med den norske musikkprodusenten Axident.

– Jeg har jobbet med musikkbransjen i mange år, og det blir veldig gøy å prøve noe helt nytt. Jeg vil selvfølgelig fortsette å regissere musikkvideoer for de store plateselskapene, men vil også fokusere på artistene mine.

– En god venn

Første signerte artist går under navnet Slimmie Hendrix.

– Slimmie Hendrix har vært en god venn av meg i mange år, og jeg gleder meg virkelig til å vise han frem til resten av verden.

Axident - Andreas Schuller - er musikkprodusent i Norge, men også han er bosatt i Los Angeles. Han har jobbet med dance-musikk og russelåter.

Slimmie Hendrix sin første single, «Stuntman», forventes i februar 2011. Musikkvideoen blir regissert av Ray Kay i Miami.

Kulturstrøm

  • Krigshelt død

    Norges siste grenselos, Åge Aulie, døde i går. Han var hovedinformant for boka «Grenselosene» av Hege Kofstad. Aulie deltok aktivt i boklanseringen med godt besøkte foredrag. Han rakk å oppleve at boka ble nominert til Brageprisen. Aulie begynte som grenselos som åtteåring og ble 85 år gammel.

  • Markusplassen stengt grunnet flom

    Ordføreren i Venezia, Luigi Brugnaro, har valgt å stenge Markusplassen som følge av den høye vannstanden i byen. Han mener storflommen er en helserisiko for innbyggerne og anbefaler folk å unngå å reise. Vannstanden er nå 153 cm over normalnivå.

  • Lill Lindfors (79) ut på turné

    Den finsk-svenske jazz- og folkartisten fyller 80 år i 2020 og feirer med jubileumsturné oppkalt etter en av sine mest kjente sanger. «Musik ska byggas utav glädje»-turnéen starter allerede 1. desember i Stockholm. Lindfors har vært artist i 58 år.