Hopp til innhold

Ray Kay starter eget plateselskap

Den kjente norske musikkvideoregissøren, Ray Kay, starter nå eget plateselskap sammen med den norske produsenten Axident.

Ray Kay

Den Los Angeles-baserte regissøren, som opprinnelig er fra Haugesund, har vunnet flere priser for sine videoer, blant annet MTV Awards.

Foto: Per Onsheim / NRK

Ray Kay, eller Reinert K. Olsen som han egentlig heter, har regissert musikkvideoer for artister som Lady Gaga, Beyoncè Knowles og Enrique Iglesias.

Den Los Angeles-baserte regissøren, som opprinnelig er fra Haugesund, har vunnet flere priser for sine videoer, blant annet MTV Awards.

Sied Chahrour - Slimmie Hendrix

Første signerte artist i Snowballers Entertainment er Slimmie Hendrix.

Foto: Pressefoto

Nå starter han sitt eget plateselskap, Snowballers Entertainment, sammen med den norske musikkprodusenten Axident.

– Jeg har jobbet med musikkbransjen i mange år, og det blir veldig gøy å prøve noe helt nytt. Jeg vil selvfølgelig fortsette å regissere musikkvideoer for de store plateselskapene, men vil også fokusere på artistene mine.

– En god venn

Første signerte artist går under navnet Slimmie Hendrix.

– Slimmie Hendrix har vært en god venn av meg i mange år, og jeg gleder meg virkelig til å vise han frem til resten av verden.

Axident - Andreas Schuller - er musikkprodusent i Norge, men også han er bosatt i Los Angeles. Han har jobbet med dance-musikk og russelåter.

Slimmie Hendrix sin første single, «Stuntman», forventes i februar 2011. Musikkvideoen blir regissert av Ray Kay i Miami.

Kulturstrøm

 • Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død

  Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død, melder VG.

  Tusberg ble 88 år gammel.

  Tusberg jobbet i NRK fra 1961 til 1996, og var blant annet kjent for NRK-programmer som «Smil til det skjulte kamera» i 1960-årene og «Dette er ditt liv» i 1980-årene.

  Tusberg var også forfatter, låtskriver og filmmanuskriptforfatter.

   Harald Tusberg
  Foto: NTB
 • Russisk journalist dømt til 8 år fengsel

  En russisk journalist som protesterte mot Russlands krigføring i Ukraina på TV, har blitt dømt til 8 års fengsel, skriver AFP.

  Journalisten Marina Ovsiannikova ble dømt for å ha spredt falsk informasjon om Russlands væpnede styrker.

  Ovsiannikova skapte overskrifter verden over da hun i mars 2022 stilte med en plakat der det sto «Nei til krig» midt under en nyhetssending. Hun var ansatt som redaktør i den statseide russiske TV-kanalen Kanal 1.

  I juli samme år aksjonerte hun igjen ved å stille seg opp i nærheten av Kreml med en plakat der det sto «Putin er en morder. Soldatene hans er fascister».

  (NRK/NTB)

  Marina Ovsjannikova møter pressa. Rundt ho er det kamera og mikrofonar.
  Foto: AFP
 • 11 vil bli ny teaterdirektør

  11 personar har søkt på stillinga som ny direktør for teater Vestland. Noverande direktør Margunn Grytten Selvik melde i sommar at ho kom til å slutte i jobben sin. No er oppseiingstida snart ute og ny direktør må på plass. Styreleiar Rasmus Mo seier til Firda at det står mellom fire av søkarane som har vore inne til intervju. Blant søkarane er tidlegare administrerande direktør for Stiftinga Musea i Sogn og Fjordane, Kjartan Aa Berge og noverande turnèprodusent for teateret Frida Aven Høstaker.

  Margunn Grytten Selvik
  Foto: Espen Nyttingnes