Ravi med «Landeplager» på NRK

Ivar «Ravi» Johansen blir programleder i NRK.

Ravi på TOPP 20 på Festplassen i Bergen
Foto: Eli Bjelland / NRK

Åge Aleksandersen i skrivestua si - Verdensrommet
Foto: NRK

I den nye tv-serien «Landeplage», som skal handle om norske sanger som har blit allemannseie, blir Ravi programleder i NRK.

Har selv bidratt

Ravi har selv bidratt med flere låter som har blitt såkalte landeplager. Svært mange nordmenn har gått rundt og nynnet på «Utadæsjælåpplevelse», «Dødsøt» og «E-ore».

Lars Lillo-Stenberg og deLillos '85 i P3-Sessions
Foto: NRK

- Det er veldig gøy, men også skummelt. Jeg har jo ikke gjort dette før. Det er min debut som programleder, sier han til VG.

Intervjuer andre «landeplagere»

Han skal blant andre intervjue a-ha («Take On Me»), DeLillos («Neste sommer») og Åge Aleksandersen («Lys og varme»).

Programmet vil bli sendt ut på nyåret, men det er ikke bestemt hvilken dag det blir.

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.