Ravi med «Landeplager» på NRK

Ivar «Ravi» Johansen blir programleder i NRK.

Ravi på TOPP 20 på Festplassen i Bergen
Foto: Eli Bjelland / NRK

Åge Aleksandersen i skrivestua si - Verdensrommet
Foto: NRK

I den nye tv-serien «Landeplage», som skal handle om norske sanger som har blit allemannseie, blir Ravi programleder i NRK.

Har selv bidratt

Ravi har selv bidratt med flere låter som har blitt såkalte landeplager. Svært mange nordmenn har gått rundt og nynnet på «Utadæsjælåpplevelse», «Dødsøt» og «E-ore».

Lars Lillo-Stenberg og deLillos '85 i P3-Sessions
Foto: NRK

- Det er veldig gøy, men også skummelt. Jeg har jo ikke gjort dette før. Det er min debut som programleder, sier han til VG.

Intervjuer andre «landeplagere»

Han skal blant andre intervjue a-ha («Take On Me»), DeLillos («Neste sommer») og Åge Aleksandersen («Lys og varme»).

Programmet vil bli sendt ut på nyåret, men det er ikke bestemt hvilken dag det blir.

Kulturstrøm

 • Stjålet maleri funnet i en vegg

  Maleriet «Portrett av en kvinne» av Gustav Klimt er funnet skjult i en vegg i et italiensk museum. Maleriet ble tilfeldigvis oppdaget av gartnere i desember. Fredag kunne statsadvokat Ornella Chicca kunngjøre at maleriet er ekte. Bildet ble kjøpt inn av museet i Piacenza i 1925, men forsvant i februar 1997 mens bygningen ble pusset opp (NTB).

  Over tjue år etter at det ble stjålet, er maleriet «Portrett av en kvinne» av Gustav Klimt funnet skjult i en vegg i et italiensk museum.
  Foto: Antonio Calanni / Scanpix
 • Jean-Paul Gaultier gir seg

  Den franske designeren Jean-Paul Gaultier (67) sier at han gir seg etter sitt neste moteshow i Paris. Begivenheten skal markeres onsdag med en stor fest for å feire 50 år i bransjen. Firmaet hans opplyser at de fortsetter som før i mote- og parfymebransjen, men at Gaultier selv ikke lenger vil designe klær (NTB).

  Jean-Paul Gaultier
  Foto: Benoit Tessier / Scanpix