NRK Meny
Normal

Ravi gjør comeback med MGP-Stella

Ivar «Ravi» Johansen gir ut musikk sammen med Stella Mwangi. – Å ha med seg Stella er en drøm. I mine øyne er hun Norges beste kvinnelige rapper, sier artisten.

Ivar Christian Johansen.

COMEBACK: «Ravi» slo igjennom med «Utadæsjælåplevelse» i 2003. Nå er han aktuell med låta «Du, du, du, du du».

Foto: Berit Roald / NTB Tema

– Jeg venter på en reaksjon. Kanskje jeg kommer til å grine, eller kanskje jeg får sammenbrudd? Jeg vet ikke om jeg skjønner hva som skjer. Jeg er fornøyd og alt er på plass, så det er egentlig en god følelse, Ivar Christian Johansen (38), bedre kjent som «Ravi».

Ravi og Stella

MUSIKKDUO: Ivar Christian Johansen har gått tilbake til rappsjangeren. Her er han og Stella Mwangi fotografert under videoinnspillingen.

Foto: Universal Music

Han fikk mange til å danse på bordet med låta «Utadæsjælåplevelse» i 2003. I årene som fulgte var artisten leverandør av flere landeplager sammen med DJ Løv.

Så ble det stille rundt artisten Ivar.

Nå er 38-åringen tilbake med låten «Du, du, du, du du».

«Ravi» har jobbet med låten i snart to år, og med seg på vokal har han MGP-vinner Stella Mwangi (28).

– Å ha med seg Stella er en drøm. I mine øyne er hun Norges beste kvinnelige rapper. Hun er så kul å jobbe med, og hun leverer noe helt vanvittig, sier artisten.

Saken fortsetter under videoen.

Pendler mellom Norge og Kenya

Stella vant Melodi Grand Prix i 2011 med låta «Haba, Haba»

Stella Mwangi

FAN AV RAVI: Stella Mwangi, her på scenen under MGP i 2011.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

– Jeg ble veldig glad og overrasket da Ivar spurte meg. Jeg har vært fan lenge, og det er stas å jobbe sammen med ham. Det er viktig at låta spilles på radio. Den handler om at norske menn må være litt flinkere til å sjekke damer, forteller Stella.

28-åringen oppholder seg mye i Kenya, og kom til Norge for å gi ut låta.

– Vi får se hvor lenge «Ravi» kan holde meg her, sier Stella, som skal lansere kleskolleksjon og starte eget plateselskap i Kenya.

– Nasal og rar stemme

Sommeren 2013 jobbet Ivar egentlig med en annen plate, men på ferietur med kompisene fikk han streng beskjed: Gå tilbake til rapp.

– Jeg stoler veldig på vennene mine, så da gjorde jeg det. Folk sier låta høres velkjent ut, og det er bra. Det er kanskje bedre enn tidligere, fordi det er så mange dyktige som jobber med meg.

Selv om mang en festglad nordmann har sunget med til Johansens låter, er han fremdeles ydmyk og takknemlig.

– Jeg har alltid tenkt at det jeg driver med er smale greier. Stemmen min er nasal og rar, og jeg er ikke så glad i den selv. Derfor blir jeg så glad når folk liker det jeg gjør, sier «Ravi».

LES OGSÅ:

Seks norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine.
Sesong 2 (3:6)

I BAGASJEN TIL STELLA: Se Stella Mwangi dra til Kenya for å bli bedre kjent med røttene sine. Først sendt i 2013.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).