Ravi gjør comeback med MGP-Stella

Ivar «Ravi» Johansen gir ut musikk sammen med Stella Mwangi. – Å ha med seg Stella er en drøm. I mine øyne er hun Norges beste kvinnelige rapper, sier artisten.

Ivar Christian Johansen.

COMEBACK: «Ravi» slo igjennom med «Utadæsjælåplevelse» i 2003. Nå er han aktuell med låta «Du, du, du, du du».

Foto: Berit Roald / NTB Tema

– Jeg venter på en reaksjon. Kanskje jeg kommer til å grine, eller kanskje jeg får sammenbrudd? Jeg vet ikke om jeg skjønner hva som skjer. Jeg er fornøyd og alt er på plass, så det er egentlig en god følelse, Ivar Christian Johansen (38), bedre kjent som «Ravi».

Ravi og Stella

MUSIKKDUO: Ivar Christian Johansen har gått tilbake til rappsjangeren. Her er han og Stella Mwangi fotografert under videoinnspillingen.

Foto: Universal Music

Han fikk mange til å danse på bordet med låta «Utadæsjælåplevelse» i 2003. I årene som fulgte var artisten leverandør av flere landeplager sammen med DJ Løv.

Så ble det stille rundt artisten Ivar.

Nå er 38-åringen tilbake med låten «Du, du, du, du du».

«Ravi» har jobbet med låten i snart to år, og med seg på vokal har han MGP-vinner Stella Mwangi (28).

– Å ha med seg Stella er en drøm. I mine øyne er hun Norges beste kvinnelige rapper. Hun er så kul å jobbe med, og hun leverer noe helt vanvittig, sier artisten.

Saken fortsetter under videoen.

Pendler mellom Norge og Kenya

Stella vant Melodi Grand Prix i 2011 med låta «Haba, Haba»

Stella Mwangi

FAN AV RAVI: Stella Mwangi, her på scenen under MGP i 2011.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

– Jeg ble veldig glad og overrasket da Ivar spurte meg. Jeg har vært fan lenge, og det er stas å jobbe sammen med ham. Det er viktig at låta spilles på radio. Den handler om at norske menn må være litt flinkere til å sjekke damer, forteller Stella.

28-åringen oppholder seg mye i Kenya, og kom til Norge for å gi ut låta.

– Vi får se hvor lenge «Ravi» kan holde meg her, sier Stella, som skal lansere kleskolleksjon og starte eget plateselskap i Kenya.

– Nasal og rar stemme

Sommeren 2013 jobbet Ivar egentlig med en annen plate, men på ferietur med kompisene fikk han streng beskjed: Gå tilbake til rapp.

– Jeg stoler veldig på vennene mine, så da gjorde jeg det. Folk sier låta høres velkjent ut, og det er bra. Det er kanskje bedre enn tidligere, fordi det er så mange dyktige som jobber med meg.

Selv om mang en festglad nordmann har sunget med til Johansens låter, er han fremdeles ydmyk og takknemlig.

– Jeg har alltid tenkt at det jeg driver med er smale greier. Stemmen min er nasal og rar, og jeg er ikke så glad i den selv. Derfor blir jeg så glad når folk liker det jeg gjør, sier «Ravi».

LES OGSÅ:

Seks norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine.
Sesong 2 (3:6)

I BAGASJEN TIL STELLA: Se Stella Mwangi dra til Kenya for å bli bedre kjent med røttene sine. Først sendt i 2013.

Kulturstrøm

 • Skamløs storkommers på sitt beste

  Superheltfilmen «The Suicide Squad» er en «reboot» av filmen ved samme navn fra 2016. Sist ble det terningkast 3, men nå gir NRKs filmanmelder Birger Vestmo terningkast 5 og skriver: – Den er mye bedre på alle områder, og er både tøffere, råere og morsommere.

  Fra filmen "The Suicide Squad", 2021.
  Foto: SF Studios
 • Hva er årets beste film?

  Hva mener du var den beste norske filmen det siste året? Hvert år under Amandapris-utdelingen i Haugesund deles publikumsprisen «Folkets Amanda» ut.

  Nå kan du kan du være med og stemme frem din favoritt på nrk.no/stem/amanda/

  Stemmevinduet varer frem til 8. august. Da skal tre finalister utopes og stemmes over.

  Mona B. Riise holder en amandastatuett i hånden
  Foto: Julia Marie Naglestad
 • Dramakomedie fra standup-miljøet

  10. september er det premiere på filmen «Ingenting å le av», med regi av Petter Næss og manus av Odd Magnus Williamson, som også har hovedrollen. Filmen omtales som «en livsbejaende komedie om alvorlig sykdom, ekte vennskap og den store kjærligheten».