Svinger tryllestaven for siste gang

I morgen er det førpremiere på del én av den siste «Harry Potter»-filmen. Daniel Radcliffe spiller Harry for aller siste gang. – Jeg har hatt en vanvittig oppvekst, sier han.

Video Daniel Radcliffe, Harry Potter

Se eksklusivt intervju med Daniel Radcliffe, som har gestaltet Harry Potter i sju filmer. Reporter Gry Blekastad Almås.

I morgen har del én av «Harry Potter og Dødstalismanene» førpremiere på Colosseum Kino i Oslo. Den todelte filmen avslutter Harry Potter-sagaen.

Daniel Radcliffe har spilt Harry Potter i alle filmene.

– Jeg har hatt en helt vill oppvekst. Det har vært en eksentrisk verden å leve i, å gå rundt på et filmsett daglig der folk er kledd ut som troll. Men jeg ville ikke bytta denne opplevelsen med noe annet, sier 21-åringen fra London til NRK.

En gigantsuksess

Bare i Norge har filmene solgt over fire millioner billetter. De hittil seks filmene har spilt inn ufattelige 5,5 milliarder dollar på verdensbasis.

Daniel Radcliffe sier det å spille Harry har hjulpet ham å stake ut kursen for resten av livet.

– Jeg har fra jeg var bitteliten fått lov til å jobbe med verdens beste skuespillere og regissører, og det har gitt meg en lidenskap for film. Under arbeidet med film nummer tre forsto jeg at film og skuespill ville bli min bane i livet, sier Radcliffe, som var tolv år da den første filmen rulla over lerretene.

Se klipp fra den nye filmen:

Video Harry Potter - trailer

Se klipp fra filmen 'Harry Potter og Dødstalismanene'.

– Den beste hittil

Første del av «Harry Potter og Dødstalismanene» har førpremiere denne uka, og vanlig premiere over hele verden i slutten av neste uke. Del to av filmen - og aller siste gang man kan følge Harry Potters eventyr på kino - settes opp i juli 2011.

Hovedpersonen sjøl mener avslutningsfilmene er de beste i serien.

– Det er et fortrinn at vi lager to filmer av J. K. Rowlings siste bok. Det gir oss bedre tid til å utforske rollefigurene, og vi hadde måttet kutte bort altfor mye bra ved bare å lage én film, avslutter Radcliffe, hvis neste stopp i karriera er roller i filmen "The Woman in Black" og en Broadway-musikal.

Møt resten av besetninga!

Mange av figurene fra de seks foregående filmene har roller i den siste filmen. Se eksklusive intervju med resten av besetninga under.

Video Jason Isaacs, Lucifus Malfang og Tom Felton, Draco

- Den siste filmen er en hollywoodfilm i modig europeisk stil. Det sier Jason Isaacs og Tom Felton, som spiller Lucifus Malfang og Draco Malfang.

Video Emma Watson, Hermine Grang

20 år gamle Emma Watson spiller Hermine Grang. Hun mener den tredje filmen sammen med den siste er de beste i serien.

Video Rupert Grint, Ronny Wiltersen

- Det har ennå ikke gått opp for meg at det hele er over, sier Rupert Grint, som har rollen som Ronny Wiltersen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hva synes du om at «Harry Potter»-serien har nådd slutten?

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix