NRK Meny
Normal

«Harry Potter»-stjerner til Oslo

Også i år kan «Harry Potter»-tilhengerne møte to av skuespillerne fra trollmannsuniverset under førpremieren på Colosseum kino i Oslo om én uke.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

«Harry Potter og dødstalismanene», del 1 har førpremiere i Oslo neste uke.

Foto: Jaap Buitendijk

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Evanna Lynch spiller Lulla Lunekjær i de to siste Harry Potter-filmene.

Foto: Jaap Buitendijk / Jaap Buitendijk

Mens det i fjor var tvillingbrødrene Oliver og James Phelps (Fred og Frank Wiltersen i filmene), som kastet glans over Oslo-premieren, er det i år deres «far» som tar turen.

Mark Williams (Arthur Wiltersen) og Evanna Lynch (Lulla Lunekjær) kommer til hovedstaden 12. november for å overvære den for lengst utsolgte førpremieren på «Harry Potter og dødstalismanene» på Colosseum kino.

Les også: Sov to døgn i kø for «Harry Potter»-billetter

Stort arrangement

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Mark Williams spiller Arthur Wiltersen i Harry Potter-filmene.

Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture

Ifølge markedssjef Jarle Namtvedt i Sandrew Metronome Norge kommer «Harry Potter»-stjernene til å ta seg tid til å skrive autografer og hilse på fansen før visingen. Også denne gangen kommer det til å være et større arrangement rundt filmpremieren, men disse planene er ikke helt spikret ennå.

Les også: Sånn har du aldri sett Harry Potter

Les også: Potter er en fare for uglebestanden

Er du ikke blant de 200 heldige som klarte å skaffe deg billett til førpremiere, må du vente til den ordinære premieren 19. november for å se hvordan det går videre med Harry Potter og hans venner etter at rektor Humlesnurr ble drept i forrige film, og lord Voldemort nå for alvor er på krigsstien.

Handlingen i «Harry Potter og dødstalismanene» er delt opp i to filmer, der den siste delen har premiére 15. juli 2011.

Se den offisielle filmtraileren her:

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK