Hopp til innhold

Nicki Minaj ble arrestert i Amsterdam - konsert avlyst

Flere medier melder at rapperen Nicki Minaj ble arrestert på Schiphol-flyplassen. Minaj hevder at hasjsigarettene tilhører hennes sikkerhetsvakt.

Micki Minaj opptrer på MTV Video Music Awards i september i fjor. Hun stpår i rosa delvis gjennomsiktig kjole og med et rosa slør over hodet. Hun peker med en veldig lang negl.

Micki Minaj opptrer på MTV Video Music Awards i september i fjor.

Foto: Charles Sykes/Invision / AP / NTB

Artisten (41), kjent for blant annet låtene «Super Bass» og «Anaconda», skal angivelig ha blitt pågrepet på flyplassen i Amsterdam lørdag.

I 22-tiden melder nederlandsk politi på X at de nettopp har løslatt en 41 år gammel amerikansk kvinne som ble arrestert på ettermiddagen på Schiphol. De skriver at kvinnen er mistenkt for forsøk på å frakte ut mildere narkotisk stoff.

– Etter samråd med statsadvokaten ble mistenkte bøtelagt og kan fortsette ferden, skriver de.

Nicki Minaj på Met-gallaen i New York 6. mai i en gul kreasjon med blomster.

Nicki Minaj på Met-gallaen i New York 6. mai i en gul kreasjon med blomster.

Foto: Andrew Kelly / Reuters /NTB

Nederlandske De Telegraaf meldte tidligere lørdag kveld at en amerikansk kvinne ble pågrepet ved grensekontrollen på Schiphol, mistenkt for besittelse av et mildere narkotisk stoff.

En talsperson for det nedelandske politiet bekreftet pågripelsen av en 41-årig amerikansk kvinne og at saken er under etterforskning, men bekrefter ikke at det dreier seg om artisten.

BBC viser til en video Minaj selv filmet, der man skal kunne høre en politibetjent si «Du er arrestert».

Deler video om bagasje-søk

Nicki Minaj har også delt en video av en dialog med en flyplassansatt på sin Instagram-konto der hun har 229 millioner følgere.

Videoen Nicki Minaj har delt på sin Instagram-profil lørdag kveld.

I videoen ser man en mann som ser ut til å være en funksjonær stå utenfor bilen Minaj sitter i. Minaj hevder lørdag på X at mannen i grå dress er piloten.

– Politibetjenten sier at vi må laste av all bagasjen og gjennomsøke all bagasjen din. Jeg beklager at jeg må fortelle deg dette, sier mannen.

Minaj spør hvorfor de ikke gjennomsøkte bagasjen før de lastet den på flyet, og hvorfor de vil gjøre dette nå.

Minaj på «Barbie»-premiere i Los Angeles i juli 2023. Hun og Ice Spice har låten «Barbie World» som sampler den norsk-danske gruppen Aquas «Barbie Girl» i filmen.

Minaj på «Barbie»-premiere i Los Angeles i juli 2023. Hun og Ice Spice har låten «Barbie World» som sampler den norsk-danske gruppen Aquas «Barbie Girl» i filmen.

Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

– Fordi du filmet ham. Han tror ikke på at du ikke har mer enn det du sier, svarer mannen.

– Han spurte meg om jeg hadde mer i de veskene. Jeg sa nei, så spurte jeg «hvor er bagene mine?». De tok bagene mine og lastet dem på flyet før jeg kunne vite hvilke som var på flyet, sier Minaj tilbake.

Skal ha sendt politimøte direkte

Rapperen holdt konsert i Amsterdam torsdag kveld, der hun ifølge De Telegraaf kom to og en halv time for sent.

Daily Mail skriver at Minaj livestreamet det nevnte møtet med politibetjenten. De har publisert et klipp der en mann i politiuniform sier «Gå inn i bilen først».

Les også Grammy-utdelingen: Rapper vant tre priser – ble ført bort i håndjern

Taylor Swift

Stemmen som høres ut som Minaj svarer «Nei, jeg trenger en advokat. Jeg vet ikke hvor jeg skal».

– Du kommer til å få en advokat på kontoret. Du kan kontakte en advokat fra kontoret. men først må du gå inn i bilen, svarer politiet.

Lørdag kveld deler artisten også flere meldinger på kortmeldingsplattformen X. Hun skriver blant annet at hun holdes igjen i Amsterdam, at bagasjen er tatt uten hennes samtykke, og hun påpeker at marihuana er lovlig i Amsterdam.

Bilde av to av Nicki Minaj' Twitter-meldinger lørdag kveld

To av de mange meldingene Minaj delte på X lørdag kveld.

Grafikk: Skjermbilde fra X

– De sier de fant weed og at en annen gjeng må komme hit og veie de ferdigrullede. (...) Min sikkerhetsvakt har allerede gitt beskjed om at de ferdigrullede tilhører ham, skriver hun blant annet.

Minaj skulle etter planen opptre i Manchester lørdag kveld og i Birmingham søndag.

Dørene skulle ifølge BBC åpnet på arenaen klokken 20 lokal tid, men åpnet 20.30. Senere lørdag bekrefter arrangøren Live Nation at lørdagens konsert ikke blir noe av. Den er utsatt til en senere dato.

BBC skriver også at det teknisk sett er ulovlig å produsere, være i besittelse av eller selge narkotika i Nederland, men at politiet opererer med toleranse når det gjelder små mengder.

Artistens pressekontakt har ikke besvart BBC henvendelse om hendelsen.

Kulturstrøm

  • Daniel Radcliffe fikk sin første Tony-pris

    Daniel Radcliffe, mest kjent for rollen som den unge trollmannen Harry Potter, nådde en ny milepæl i karrieren da han søndag fikk sin første Tony-pris.

    Prisen, som er Broadway og scenekunstens svar på Oscar, ble delt ut i New York. Radcliffe fikk prisen som beste skuespiller i en musikal for sin innsats i «Merrily We Roll Along».

    – Dette er en av de beste opplevelsene i mitt liv. Jeg kommer aldri til å ha det så bra igjen, sa Radcliffe da han tok imot prisen. Han takket også foreldrene for at de spilte musikk av Stephen Sondheim – en av komponistene bak musikal han fikk pris for – i bilen da han var liten.

    Den britiske 34-åringen ble verdensberømt nærmest over natten da han som tolvåring spilte Harry Potter i den første filmen om den unge trollmannen. Siden har han spilt i flere filmer, men også i stor grad dreid karrieren over til teaterscenen.

    (NTB)

    Daniel Radcliffe fikk søndag sin første Tony-pris – Broadways svar på Oscar – for sin innsats i musikalen «Merrily We Roll Along»
    Foto: Charles Sykes /Invision / AP/NTB