Quiz

QUIZ: Hva kan du om kjærlighet og romantikk?

Kyss, klapp og klem. I dag er det valentinsdagen, men hvor mye kan du egentlig om kjærlighet og romantikk? Ta quizen her!

Filmscene fra Romeo Julie
Foto: 20th Century Fox Film

1/9 Og vi lo!

Parterapi - stemningsbilde generell - NRK TV

I «Parterapi» møter vi forskjellige par, som alle har til felles at de prøver å redde forholdet gjennom terapi. Hva heter komikeren som spiller de fleste rollene?

2/9 Hvilken familie?

Maleri av balkongscenen i Romeo og Julie (2)
Foto: Maleri av Frank Bernard Dicksee, foto: Oscar Garcia / Wikimedia Commons

Byen Verona er splittet i den hatefulle striden mellom to familier i William Shakespeares «Romeo og Julie». Til tross for feiden forelsker Romeo seg i Julie. Men hva er navnet på familien Julie kommer fra?

3/9 Valentinsdagen og kjærlighet

Bukett
Foto: Alrik Velsvik / NRK

Når begynte valentinsdagen å bli assosiert med romantisk kjærlighet?

4/9 Hjem til jul

Ida Elise Broch i "Hjem til jul".
Foto: Netflix / Netflix

Netflix sin første norske serie, «Hjem til jul», er en romantisk komedie med Ida Elise Broch i hovedrollen. Hva er det hun skal oppnå i serien?

5/9 Et par som omfavner hverandre

Kysset av Gustav Klimt, malt mellom 1907 og 1908

Den 18. januar 2020 kunne man lese om det stjålne maleriet, «Portrett av en kvinne» av Gustav Klimt, som ble funnet skjult i en vegg i et italiensk museum. Men hva heter kunstnerens mest kjente verk, som viser et par som omfavner hverandre?

6/9 Hvem giftet seg ikke?

Sophie Turner som Sansa Stark
Foto: Helen Sloan / AP

I 2019 kom siste sesong av «Game of Thrones». I serien møter vi blant annet Sansa Stark som gifter seg med flere personer i serien. Hvem har Sansa Stark ikke vært gift med?

7/9 Synger om kjærlighet

Arif
Foto: Mattis Folkestad/NRK

Hva er navnet på artisten som synger kjærlighetssangen «Hvem er hun»?

8/9 Twilight

Video Filmanmeldelse: The Twilight Saga: Eclipse
Foto: Nyhetsspiller

I Twilight-sagaen møter vi Bella som flytter til den dystre byen Forks. Der møter hun Edward som hun blir forelsket i. Hva er det med Edward som gjør at dette forholdet blir vanskelig?

9/9 Podkast om kjærlighet

Ida Fladen
Foto: Kim Erlandsen/NRK

Ida Fladen har en podkast der hun prøver å løse mysteriet kjærlighet gjennom å snakke med mennesker som deler sine erfaringer om temaet. Hva heter podkasten?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Kulturstrøm

  • Filmen «Top Gun Maverick» utsatt

    Premieren på oppfølgeren til 80-tallsfilmen «Top Gun» er utsatt til desember, melder nyhetsbyrået AP. Filmen med Tom Cruise i hovedrollen skulle hatt verdenspremiere i juni, men på grunn av korona-epidemien er ny premieredato satt til 23. desember.

  • Pink testet positivt for korona

    Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

Flere kulturnyheter

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?