Quiz: Hjemsøkte hus fra grøsserfilmer

Er du av typen som låser døra, tenner i peisen og unner deg litt uhyggelig kvalitetstid? Denne quizen er til deg.

1/10 Klassiker

Poltergeist
Foto: SF Norge

Poltergeist fra 1982 er kanskje mer kjent for familiens blonde datter enn for spøkelsene som hjemsøker dem. Hva heter den lille jenta?

2/10 «Here’s Johnny»

Ondskapens Hotell. Jack Nicholson spiller den besatte Jack Torrance.
Foto: Arkiv / NTB scanpix

Jack Nicholson skremte vannet av oss med replikken «Here’s Johnny» i Stanley Kubricks filmatisering av Stephen Kings roman. Hva heter filmen fra 1980?

3/10 House on Haunted Hill

House on Haunted Hill
Foto: Wikimedia Commons

I nyinnspillingen av House on Haunted Hill fra 1999 spiller Geoffrey Rush hovedrollen. Hva heter skuespilleren som hadde hovedrollen i originalen fra 1959? (Jepp, det er han på bildet.)

4/10 Et snakkende hus

Amityville filmplakat
Foto: SF

Hvilken klar beskjed har det hjemsøkte huset i The Amityville Horror fra 1979 til sine beboere?

5/10 Kidman

Nicole Kidman fra The Others
Foto: Europafilm / Filmweb

Hva heter den spanske filmen fra 2001 som begynner med at skuespiller Nicole Kidman leser eventyr og sier følgende; «Now children, are you sitting comfortably? Then I’ll begin»?

6/10 Evil Dead

Evil Dead
Foto: United International Pictures A/S

Hytter kan også være hjemsøkt. I Sam Raimi sin Evil Dead 2 fra 1987 må hovedkarakteren Ash kutte av seg hvilken besatt kroppsdel med motorsag?

7/10 Tim Burton

Filmcover
Foto: SMART 05 / Norsk Filmdistribusjon / Filmweb

Hva heter Tim Burtons film fra 1988 hvor Michael Keaton spiller et spøkelse som hjelper andre spøkelser å bli kvitt menneskene som flytter inn i husene deres?

8/10 Skummel dukke

Dukken fra The Conjuring
Foto: Gregory Smith

Hva heter den skumle dukka i filmen The Conjuring fra 2013, som har fått sine egne filmer?

9/10 Norges første skrekkfilm

De dødes tjern
Foto: NTB scanpix

Mange hevder at De dødes tjern fra 1958 er en av de største norske filmklassikerne. Hvem har skrevet boken som filmen er basert på?

10/10 Monsterhuset

Monster House
Foto: Sony Pictures Imageworks Norge

Det lages spøkelsesfilm for barn også. I den animerte filmen Monsterhuset fra 2006 har skuespiller Jon Heder originalstemmen til Reginald «Skull» Skulinski. Hvem har den norske stemmen?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Kulturstrøm

 • Få kvinnelege festivalartistar

  Kvinner utgjer berre ein femdel av artistane på festivalscenar, skriv Dagens Næringsliv. Bergenfest har rundt 55 artistar og band, der 25 % av desse har kvinner med ein framståande rolle i bandet. – Å stimulera til fleire kvinner i leiande posisjonar i bransjen og fleire kvinnelege låtskrivarar, er viktigare verkemiddel enn å telja talet på kvinner og menn på ein festivalscene, seier Frank Nes, dagleg leiar for Bergen live.

  Bergenfest 2018
  Foto: Bente Kristin Rundereim Kjøllesdal / NRK
 • Deilig drøy og dritmorsom

  «Rutete Ninja» (5) er rett og slett en fornøyelig fest av ballesparkende slapstick, grove vitser og en vond og spennende historie som treffer både hjertestrenger og lattermuskler, mener filmanmelder Sigurd VIk i sin anmeldelse.

  Rutete Ninja
  Foto: Nordisk Film Distribusjon
 • Nominert til pris

  Thea Hjelmeland er nominert til årets Bendiksenpris. Prisen er på 100.000 kroner og blir delt ut av GramArt, den største interesseorganisasjonen for artistar her til lands. Prisen blir delt ut den 29. august.

  Thea Hjelmeland
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix