Putin gir Seagal russisk statsborgerskap

Russlands president Vladimir Putin tildeler den amerikanske skuespilleren Steven Seagal russisk statsborgerskap.

Seagal og Putin

VENNER: Vladimir Putin og Steven Seagal utvekslet håndtrykk etter å ha besøkt et akvarium i Vladivostok, 4 september 2015.

Foto: Alexei Druzhinin / Ap

Ifølge Putins talsmann Dmitry Peskov skal Seagal ha blitt tildelt russisk statsborgerskap fordi skuespilleren i mange år har uttrykket et sterkt ønske om å få godkjent statsborgerskap i Russland, skriver nyhetsbyrået AP.

– Han er kjent for sine varme følelser for landet vårt, noe han aldri har lagt skjul på. I tillegg er han en kjent skuespiller. Det er grunnlaget for å gjøre ham til en russisk borger, sier Peskov til AP.

Seagal har tidligere møtt Putin i egen person på sine besøk til Russland. Blant annet reiste de to til en kampsportskole for å promotere en sunnere livsstil for russisk ungdom i 2013.

Det er ikke første gang utenlandske kjendiser har blitt tildelt russisk statsborgerskap fra Kreml de siste årene. Tidligere har både den franske skuespillere Gérard Depardieu og den amerikanske bokseren Roy Jones Jr. fått lov til å kalle seg russiske borgere.

Kulturstrøm

 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King
 • Konkurrerte med Edvard Munch

  Tidlig på 1900-tallet konkurrerte kunstneren Olaf Lange med Edvard Munch og ble kjøpt inn av de store Nasjonalmuseene, ble sparket ut av Tyskland under krigen – og siden glemt. Nå vises verkene hans i en ny utstilling på Stavanger kunstmuseum. Hør historien om kunstneren her i Studio 2.

  Olaf Lange
 • Stjernene sørger over Stan Lee

  Stjernene sørger over tegneserieskaperen Stan Lee, som døde 95 år gammel – og hyller ham i sosiale medier. – Det vil aldri bli en ny Stan Lee, twitrer Chris Evans, som har spilt Captain America, en av superheltene i Marvel-universet som Lee skapte. Robert Downey Jr. la ut et bilde av seg selv og Stan Lee på Instagram, og skriver:« – Jeg skylder deg alt.» Stan Lees stjerne på Hollywood Walk of Fame er også dekket av blomster og avskjedshilsener i dag.

  Stan Lee
  Foto: MARIO ANZUONI / NTB Tema