NRK Meny
Normal

Putin gir Seagal russisk statsborgerskap

Russlands president Vladimir Putin tildeler den amerikanske skuespilleren Steven Seagal russisk statsborgerskap.

Seagal og Putin

VENNER: Vladimir Putin og Steven Seagal utvekslet håndtrykk etter å ha besøkt et akvarium i Vladivostok, 4 september 2015.

Foto: Alexei Druzhinin / Ap

Ifølge Putins talsmann Dmitry Peskov skal Seagal ha blitt tildelt russisk statsborgerskap fordi skuespilleren i mange år har uttrykket et sterkt ønske om å få godkjent statsborgerskap i Russland, skriver nyhetsbyrået AP.

– Han er kjent for sine varme følelser for landet vårt, noe han aldri har lagt skjul på. I tillegg er han en kjent skuespiller. Det er grunnlaget for å gjøre ham til en russisk borger, sier Peskov til AP.

Seagal har tidligere møtt Putin i egen person på sine besøk til Russland. Blant annet reiste de to til en kampsportskole for å promotere en sunnere livsstil for russisk ungdom i 2013.

Det er ikke første gang utenlandske kjendiser har blitt tildelt russisk statsborgerskap fra Kreml de siste årene. Tidligere har både den franske skuespillere Gérard Depardieu og den amerikanske bokseren Roy Jones Jr. fått lov til å kalle seg russiske borgere.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).