NRK Meny
Normal

Prøv pudderplanker!

Disse skiene holder deg flytende i løssnøen.

Erlend Sande og Hans Petter Hval
Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

- Å kjøre på disse skiene i løssnø gir en herlig følelse av flyt og mestring, sier skientusiastene Erlend Sande og Hans Petter Hval.

Pudderplanker

De har stått på ski utenfor de preparerte løypene i mange år, og lovpriser de nye skiene, såkalte rockers, som garantert gjør at du mestrer å kjøre i dyp løssnø.

- De har en ekstra lang tupp som allerede er bøyd oppover. Det gjør at tuppen alltid vil være over snøen. I tillegg er de ekstra brede, som et stuegulv nesten, sier Hans Petter med et glis.

Ikke akkurat joggepinner (langrennski).

Ikke akkurat joggepinner (langrennski).

Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

Skredfare

Guttene er likevel opptatt av å advare mot den hvite faren: Snøskred.

- Det er viktig å ha utstyret i orden før du drar på tur i fjellet. Når det blir brattere enn 30 grader, kan det gå snøskred. En såkalt sender/mottaker, en søkestang og en spade kan bety liv eller død hvis du først blir tatt av skred, forklarer Erlend Sande.

Hør innslaget om pudderplanker her!

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".