Prøv pudderplanker!

Disse skiene holder deg flytende i løssnøen.

Erlend Sande og Hans Petter Hval
Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

- Å kjøre på disse skiene i løssnø gir en herlig følelse av flyt og mestring, sier skientusiastene Erlend Sande og Hans Petter Hval.

Pudderplanker

De har stått på ski utenfor de preparerte løypene i mange år, og lovpriser de nye skiene, såkalte rockers, som garantert gjør at du mestrer å kjøre i dyp løssnø.

- De har en ekstra lang tupp som allerede er bøyd oppover. Det gjør at tuppen alltid vil være over snøen. I tillegg er de ekstra brede, som et stuegulv nesten, sier Hans Petter med et glis.

Ikke akkurat joggepinner (langrennski).

Ikke akkurat joggepinner (langrennski).

Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

Skredfare

Guttene er likevel opptatt av å advare mot den hvite faren: Snøskred.

- Det er viktig å ha utstyret i orden før du drar på tur i fjellet. Når det blir brattere enn 30 grader, kan det gå snøskred. En såkalt sender/mottaker, en søkestang og en spade kan bety liv eller død hvis du først blir tatt av skred, forklarer Erlend Sande.

Hør innslaget om pudderplanker her!

Kulturstrøm

 • Prises av svenskene

  Ingvild H. Rishøi mottok fredag den høythengende Kulturhuset Stadsteaterns internasjonale litteraturpris for novellesamlingen «Vinternoveller». Prisen er på 150.000 svenske kroner. «Vinternoveller», som utkom på norsk i 2014, er oversatt til svensk av Nils Sundberg og Stephen Farran-Lee og vant Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen her hjemme.

  Ingvild H. Rishøi
  Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix