Hopp til innhold

Prøv pudderplanker!

Disse skiene holder deg flytende i løssnøen.

Erlend Sande og Hans Petter Hval
Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

- Å kjøre på disse skiene i løssnø gir en herlig følelse av flyt og mestring, sier skientusiastene Erlend Sande og Hans Petter Hval.

Pudderplanker

De har stått på ski utenfor de preparerte løypene i mange år, og lovpriser de nye skiene, såkalte rockers, som garantert gjør at du mestrer å kjøre i dyp løssnø.

- De har en ekstra lang tupp som allerede er bøyd oppover. Det gjør at tuppen alltid vil være over snøen. I tillegg er de ekstra brede, som et stuegulv nesten, sier Hans Petter med et glis.

Ikke akkurat joggepinner (langrennski).

Ikke akkurat joggepinner (langrennski).

Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

Skredfare

Guttene er likevel opptatt av å advare mot den hvite faren: Snøskred.

- Det er viktig å ha utstyret i orden før du drar på tur i fjellet. Når det blir brattere enn 30 grader, kan det gå snøskred. En såkalt sender/mottaker, en søkestang og en spade kan bety liv eller død hvis du først blir tatt av skred, forklarer Erlend Sande.

Hør innslaget om pudderplanker her!

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP