NRK Meny
Normal

Prinsessehatt solgt for 720.000 kr

Den mye omtalte hatten prinsesse Beatrice bar i bryllupet til prins William og Kate Middleton er solgt på Ebay for over 700.000 kroner.

Prinsesse Beatrice og hennes søster Prinsesse Eugenie ankommer Westminister Abbey.

Kongebryllupets mest omtalte hodeplagg er solgt og pengene skal gå til vanskeligstilte barn.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Prinsessen fikk mye oppmerksomhet for hodeplagget hun hadde i bryllupet til sin fetter, prins William. Bryllupet ble sett av rundt to milliarker tv-seere og prinsessen fikk mye omtale for sin kringleformede hatt.

Ble et nettfenomen

Prinsesse Beatrice valgte å legge den ut til salg på nettauksjonsstedet Ebay tidligere denne måneden og på søndag kveld meldte Ebay at hatten hadde nådd en salgssum på 720.000 kroner.

Hatten fikk er er laget av hattedesigneren Philip Treacy og fikk et eget liv på nettet etter bryllupet. Hatten ble gjort narr av i en lang rekke kreativt utformede bilder og over 143.000 er innmeldt i Facebook-gruppa som er dedikert til hodeplagget.

Pengene går til barn

Den 22 år gamle prinsessen er prins Andrews eldste datter og Dronning Elisabeths barnebarn. Hun valgte å legge kreasjonen ut på Ebay for å gi inntektene går til veldedige formål. Pengene skal fordeles mellom Unicef og britiske Children in Crisis som begge hjelper barn i nød.

– Jeg er overrasket over hvor mye oppmerksomhet hatten har fått, og dette er en flott mulighet til å samle inn så mye penger som mulig til to fantastiske organisasjoner, uttalte prinsessen på auksjonssiden.

Det var stor interesse for hatteauksjonen som fikk 724.000 visninger og 94 bud, men det er ikke kjent hvem som ble den lykkelige eieren av årets mest omtalte hodeplagg.