Hopp til innhold

Fra to til fem stjerner for den sjuende Harry Potter-filmen

Britiske aviser er splittet. «Harry Potter og dødstalismanene del 1» får fra to til fem stjerner. Av fem mulige. I kveld har den førpremiere i Oslo.

Daniel Radcliffe som Harry Potter
Foto: HO / Reuters

Utenfor Colosseum kino er de ivrigste allerede på plass, utkledt som en av de mange skikkelsene i Potter-universet. De som har billetter, har lidd for dem.

I går var det Londons tur, og i dag er kritikken i britiske aviser svært sprikende. NRKs korrespondent har både sett filmen og lest kritikkene.

– Mangler humor og varme

– Mest begeistret er Daily Express. Avisen har gitt filmen fem stjerner av fem mulige, forteller Gry Blekastad Almås. Filmen gir deg alt du kunne ønske deg, mener Daily Express.

The Guardian derimot hadde bare to stjerner å avse. Filmen mangler humor og varme, og varer neppe utover øyeblikket, skriver avisen. Flere mener at filmen er den mørkeste og skumleste av Harry Potter-filmene.

Se ett av klippene her:

Video Harry Potter - trailer

Begynnelsen til slutten

Regissør David Yates har valgt å lage to filmer av den siste boka om Harry Potter. Det betyr at denne sjuende filmen som har førpremiere i Oslo i dag, ikke har noen slutt. Handlingen avsluttes først til sommeren, i del to av «Harry Potter og dødstalismanene. »

Men for de unge skuespillerne som har vært med å prege en hel generasjon, er det over. De har svingt tryllestavene for siste gang.

NRK møtte dem i London i går.

– Jeg har hatt en vanvittig oppvekst, sier sjefen selv, Daniel Radcliffe, som spiller Harry Potter.

Video Daniel Radcliffe, Harry Potter

20 år gamle Emma Watson spiller Hermine Grang. Hun mener den tredje filmen sammen med den siste er de beste i serien.

Video Emma Watson, Hermine Grang

– Det har ennå ikke gått opp for meg at det hele er over, sier Rupert Grint, som har rollen som Ronny Wiltersen.

Video Rupert Grint, Ronny Wiltersen

Jason Isaacs og Tom Felton, som spiller Lucifus Malfang og Draco Malfang, kaller filmen en «hollywoodfilm i modig europeisk stil».

Video Jason Isaacs, Lucifus Malfang og Tom Felton, Draco

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.