Hopp til innhold

I kø for Harry Potter

Ihuga fans sov ute i to netter for å sikre seg billett til premieren.

Harry Potter-kø

Køen var lang og natta kald for dem som ville på Harry Potter-premiere.

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

Fredag morgen klokka halv åtte åpnet billettsalget til den sjuende filmen om Harry Potter. Da hadde allerede nær 200 ivrige fans tatt køplass utenfor Colosseum kino. De som hadde ventet lengst hadde sovet ute i to netter. Sofie Løvstakken var en av dem som hadde holdt ut høstnatten for å skaffe seg en plass på premieren.

Hva er det med Harry Potter som fascinerer så mange?

– Det er magien rett og slett. J. K. Rowling er en fantastisk forfatter, hun får fram dette universet på en så realistisk måte at det skulle nesten ikke gå an, sier hun entusiastisk.

Les også: Mørkere tider for Harry Potter | Sniktitt på Harry Potter

Magisk nostalgi

De femti første i køen ble sikret billetter. Sofie var en lykkelig nummer 28. Historien om den brillete trollmannen har fulgt henne hele oppveksten.

– Veldig mange her er på min alder, rundt 17-18. Vi har vokst opp med Harry Potter, dette er en del av vår barndom og ungdomstid. Harry Potter kommer alltid til å være en del av oss. Derfor er det viktig å være med på begynnelsen på avslutningen.

Hør hvordan stemninga er foran Colosseum kino.

Etterdiltere

Etterhvert som billettsalget åpnet begynte stadig flere å strømme til. Køen ble tettere og lengre. Nå kom alle som ikke orket å sove ute, men heller sto opp grytidlig for å prøve å skaffe en billett. Agnes Viljugrein kryssa fingra.

– Vekkerklokka mi ringte fem i dag morges, men da hadde jeg allerede stått opp. Jeg gleda meg sånn, sier hun til NRK.

Potterfeber

500 personer møtte opp for å stå i kø fredag morgen. Oslo Kino AS har ikke opplevd lignende på lenge. Både festpremieren og midnattsvisningen i sal 1 er utsolgt, og over 1500 billetter ble revet bort i morgentimene.

– Det er en ekstrem interesse, sier informasjonssjef Sirl Bull Mathisen til NRK.

Les også: Sånn har du aldri sett Harry Potter

Se den offisielle filmtraileren.

Starten på slutten

Sofie Løvstakken

Sofie Løvstakken er nummer 28 i køen. Foto: Christina Honningsvåg

Den første Harry Potter-boka kom i 1997, filmen i 2001. De som lærte å lese med de første bøkene, har nå blitt voksne. Den siste boka i serien, Harry Potter og dødstalismanene, blir filmatisert i to deler. Nå er det første del som skal opp på lerretet, og fansen har store forventninger:

– Jeg regner med at dette blir den beste av Harry Potter-filmene. Jeg har lest og hørt mye om den og musikken skal visst være dødsbra, sier Sofie Løvstakken til NRK.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter og facebook .