Pølser i motoren!

Harald Fadum har en lidenskap, og den har et navn, T- Forder! jo eldre jo bedre, på sin 1914 modell har han i tillegg kokemuligheter, maten tilbredes under panseret i fart.

T Ford med matkoker
Foto: Pål Thoresen / NRK

Hør pølsekokeren på 4 hjul her!

- Se her, kokekjelen hviler inntil toppdekslet, kjører jeg ca 8 km er pølsene ferdige, sier Harald Fadum ivrig.

Panserpølser

Ford leverte i sin tid T.Forden med en vannkoker som ekstrautstyr for romantiske kjøreturer ut på landet, fremme ved bestemmelsestedet skred mannen ut og åpnet døren for damen, frem med pledd og opp med panseret, så var maten klar!

Harald Fadum spiser pølser rett fra motoren

Harald Fadum spiser pølser rett fra motoren.

Foto: Pål Thoresen / NRK

-Ford var langt forut for sin tid, sier Fadum, jeg skjønner ikke hvorfor ikke bilprodusentene satser på dette idag, tenk hva du sparer på dyre stopper på veikroer og bensinstasjoner!

Jeg kaster et blikk oppi matkokeren og kjenner tvilen tar meg, men etter en kjøretur rundt på nordstarnd med vinkende forbipasserende, klarer Fadum og overtale meg til og prøve.

Pølser i motoren

Slik kan det gjøres.

Foto: Pål Thoresen / NRK

Kanskje ikke for gourme mat, men slett ikke værst, varmen fra motoren gjorde jobben.

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.