NRK Meny
Normal

Politikere i en digital kultur

Hvordan står det til med den digitale kulturforståelsen blant norske politikere.

Jens Stoltenberg
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Hør Kurer 103: Politikere i en digital kultur

Barack Obama er overlegen på internett. Eksperter på digital kultur og kommunikasjon på internett mener at mannen som ligger an til å bli demokratenes presidentkandidat har skjønt hvordan man skal fenge unge velgere.

I Kurer 103 møter du blant andre Bente Kalsnes, som er en frilansjournalist med base i Brussel. Kalsnes har spesialisert seg på teknologi og digital kultur. Hun skrev for en tid tilbake en artikkel i Dagbladet, der hun oppfordra Jens Stoltenberg til å kaste seg ut i nettsamtalen: Kast deg inn i nettsamtalen, Jens!

- Lær av Bildt

Carl Bildt

Carl Bildt blogger aktivt.

Foto: Scanpix/AP

Kalsnes synes norske politikere er for lite flinke til å ta i bruk de mulighetene som nettet gir til å treffe velgerne på en annen og mer personlig måte. Hun trekker fram den svenske utenriksministeren Carl Bildt som en av de flinkeste i klassen. Bildt har en egen blogg, som han bruker på en forbilledlig måte, mener Kalsnes:

Carl Bildts blog

Kalsnes har selvsagt også en egen blogg: Bente Kalsnes’ blog , og du kan følge henne på mikrobloggetjenesten Twitter: http://twitter.com/benteka

- Obama overlegen på nettet

Bente Kalsnes får støtte av Marius Eriksen, som er seniorrådgiver i GCI Communique. Byrået han jobber i har spesialisert seg innen digitale medier.

Han gir oss et innblikk i hvordan tonen er i den nettsamtalen som Kalsnes snakker om, og han forteller også om det han mener er Barack Obamas seiersoppskrift. Eriksen finner du på www.twitter.com/meriksen , og han er en av dem som blogger her: GCI Communiques blogg

I programmet får du møte miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen. De er ikke de dårligste guttene i klassen, men snakker litt om utfordringene. Hvordan få tid? Hva bør man snakke om på nettet?

Dag Terje Andersens blogg kan du lese her: http://dagterjeandersen.blogg.no

Erik Solheims podkaster fra ulike telefonsamtaler kan du høre her: Erik Solheim - Rett på tråden

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).