NRK Meny
Normal

Pokemon Go har allerede tjent 1,7 milliarder

Én måned etter lansering er Pokemon Go fortsatt verdens mest populære mobilspill. Det gir penger i kassa.

Pokemon Go på Bryggen

GO!: Pokemon Go har på under en måned blitt verdens mest populære mobilspill. De små dyrene kan nå fanges i nesten hele verden - inkludert Bryggen i Bergen.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Pokemon Go har tatt Norge, og resten av verden, med storm. Spillet er tidenes raskest voksende mobilspill, med over 10 millioner nedlastinger den første måneden.

Pokemon Go er gratis å laste ned, og satser på at folk betaler mindre summer for fordeler i spillet. Og det gjør de.

Analysebyrået Sensor Tower har samlet statistikk på Pokemon Go, og har kommet frem til at spillet har tjent over 1,7 milliarder kroner siden lansering.

Dermed har rivalspillene «Candy Crush» og «Clash Royale» blitt grundig knust.

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at spillet går bra, men det var først da det ble lansert i Japan at det tok virkelig av.

Spillet har fortsatt til gode å bli lansert i sitt kanskje største marked - Kina. Men det er langt fra sikkert at kineserne får spille Pokemon Go, siden landet ikke tillater GPS-data, skriver Mashable.

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter