Hopp til innhold

Palin kan få 50 millioner for bok

Hvis Sarah Palin vil, kan hun tjene fett på saftige avsløringer fra valgkampen.

Sarah Palin

Amerikanske forlag jakter nå på Sarah Palin.

Foto: JIM WATSON / AFP

Den 44 år gamle guvernøren kan tjene en formue på sin historie, selv om hun og John McCain tapte valget. Skal vi tro den amerikanske bokbransjen, er det mange som ønsker å lese historien om Palin og hennes historiske kamp om Det hvite hus.

Kilder den britiske avisen The Times har vært i kontakt med vurderer verdien av en Palin-biografi til 7 millioner dollar, eller nærmere 50 millioner kroner.

- Hun kommer til å tjene et lass med penger, sier en av New Yorks mest kjente PR-konsulenter til den britiske avisen The Times.
- Alle forlag og en masse agenter vil nå jakte på henne, sier Jeff Klein fra Folio Literary management.

Presidentkandidat i 2012?

Sarah Palin gjorde seg gjentatte ganger upopulær blant velgere og kommentatorer under presidentvalgkampen, blant annet på grunn av håpløse intervjuer og dyre kleskjøp på det republikanske partiets regning. Likevel har Palin fått god oppslutning blant konservative velgergrupper, hvor mange nå håper at hun vil stille som partiets presidentkandidat i 2012.

Takker hun ja til et tilbud om å skrive en bok vil hun gjøre som Barack Obama. I 2004, da den kommende presidenten ble valgt inn i Senatet, skrev han bestselgeren "Håpets fryktløshet" - som ifølge The Times hjalp hans kandidatur som demokratenes presidentkandidat.

En bok vil med andre ord ikke bare gjøre Palin søkkrik, den kan også være med og realisere hennes eventuelle plan om å bli republikanernes presidentkandidat om fire år. Selv har hun ikke avvist spekulasjonene om 2012 og sier at hun vil holde ”alle muligheter åpne”.

The Times noterer også at ingen forlag ennå har inngått avtale om å gi ut George W. Bushs biografi.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.