Palin kan få 50 millioner for bok

Hvis Sarah Palin vil, kan hun tjene fett på saftige avsløringer fra valgkampen.

Sarah Palin

Amerikanske forlag jakter nå på Sarah Palin.

Foto: JIM WATSON / AFP

Den 44 år gamle guvernøren kan tjene en formue på sin historie, selv om hun og John McCain tapte valget. Skal vi tro den amerikanske bokbransjen, er det mange som ønsker å lese historien om Palin og hennes historiske kamp om Det hvite hus.

Kilder den britiske avisen The Times har vært i kontakt med vurderer verdien av en Palin-biografi til 7 millioner dollar, eller nærmere 50 millioner kroner.

- Hun kommer til å tjene et lass med penger, sier en av New Yorks mest kjente PR-konsulenter til den britiske avisen The Times.
- Alle forlag og en masse agenter vil nå jakte på henne, sier Jeff Klein fra Folio Literary management.

Presidentkandidat i 2012?

Sarah Palin gjorde seg gjentatte ganger upopulær blant velgere og kommentatorer under presidentvalgkampen, blant annet på grunn av håpløse intervjuer og dyre kleskjøp på det republikanske partiets regning. Likevel har Palin fått god oppslutning blant konservative velgergrupper, hvor mange nå håper at hun vil stille som partiets presidentkandidat i 2012.

Takker hun ja til et tilbud om å skrive en bok vil hun gjøre som Barack Obama. I 2004, da den kommende presidenten ble valgt inn i Senatet, skrev han bestselgeren "Håpets fryktløshet" - som ifølge The Times hjalp hans kandidatur som demokratenes presidentkandidat.

En bok vil med andre ord ikke bare gjøre Palin søkkrik, den kan også være med og realisere hennes eventuelle plan om å bli republikanernes presidentkandidat om fire år. Selv har hun ikke avvist spekulasjonene om 2012 og sier at hun vil holde ”alle muligheter åpne”.

The Times noterer også at ingen forlag ennå har inngått avtale om å gi ut George W. Bushs biografi.

Kulturstrøm

  • 12.000 hyllet fredsprisvinnere

    Borggården ved Oslo Rådhus ble søndag kveld fylt opp av folk som ville feire årets fredsprismottakere. En rekke norske artister stilte også opp og hyllet Nadia Murad og Denis Mukwege for deres kamp mot seksuell vold som våpen i krig og konflikter.

    Nobels fredspris 2018 til Nadia Murad og Denis Mukwege
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix