Normal

Øyehaug i lyd og bilde

Gunnhild Øyehaug ga i 2005 ut novellesamlingen "Knutar". Vi i Ulyd har valgt ut to av dem, og gjort våre egne versjoner.

Frå fyret

'Frå fyret' er en magisk blanding av barndomsminner og aforismer

Frå fyret
Foto: Kjetil Hansen

rundt et fyr og et kongebesøk.

Frå fyret

En fortelling i lyd og bilde med interaktive elementer

Om Hjorten

For deg som har hjemmekinoanlegg eller surround-PC

Gunnhild Øyehaug

er født i 1975. Universitetslektor ved Universitetet i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 1998 med diktsamlingen «Slaven av blåbæret». Medredaktør av litteraturtidsskriftet Vagant, kritiker i Morgenbladet og bosatt i Bergen.

Sommeren 2005 var hun med på å etablere et nytt litteraturmagasin, 'Kraftsentrum"

Utgitt: Slaven av blåbæret (dikt, Samlaget 1998), Knutar (noveller, Cappelen 2004)

Kulturstrøm

 • Storbandpris til Shannon Mowday

  Musiker, komponist, arrangør, pedagog og bandleder Shannon Mowday er hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2018. Mowdays entusiasme og lidenskap for musikken er svært inspirerende, og hennes innsats for og samarbeid med storband, spesielt med unge musikere, tilfører miljøet enormt mye, heter det i begrunnelsen.

  Shannon Mowday (t.h)
  Foto: Kari Grete Jacobsen/Østnorsk jazzsenter
 • Nå får også kvinner skrive opera

  For første gang bestiller The Metropolitan Opera i New York nye verk fra kvinnelige komponister. De to komponistene Jeanine Tesori og Missy Mazzoli har begge fått i oppdrag å komponere operaer basert på romaner. – Med dette ønsker vi å sende et sterkt signal om at opera er for alle, sier operaens musikalske leder til The New York Times.

  Met Opera
  Foto: John Minchillo / AP
 • DNA-basert spilleliste på Spotify

  Et samarbeid mellom Spotify og et firma som tilbyr gentester åpner nå for at du kan få skreddersydde spillelister basert på ditt genetiske opphav. En hjemmetest av DNA som viser hvor du stammer fra i verden, vil påvirke hvilken musikk Spotify foreslår for deg, melder Quartzy.

  Hvor kommer du fra?
  Foto: Unspecified, Berit Roald / NTB scanpix

Flere kulturnyheter