NRK Meny
Normal

Øyehaug i lyd og bilde

Gunnhild Øyehaug ga i 2005 ut novellesamlingen "Knutar". Vi i Ulyd har valgt ut to av dem, og gjort våre egne versjoner.

Frå fyret

'Frå fyret' er en magisk blanding av barndomsminner og aforismer

Frå fyret
Foto: Kjetil Hansen

rundt et fyr og et kongebesøk.

Frå fyret

En fortelling i lyd og bilde med interaktive elementer

Om Hjorten

For deg som har hjemmekinoanlegg eller surround-PC

Gunnhild Øyehaug

er født i 1975. Universitetslektor ved Universitetet i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 1998 med diktsamlingen «Slaven av blåbæret». Medredaktør av litteraturtidsskriftet Vagant, kritiker i Morgenbladet og bosatt i Bergen.

Sommeren 2005 var hun med på å etablere et nytt litteraturmagasin, 'Kraftsentrum"

Utgitt: Slaven av blåbæret (dikt, Samlaget 1998), Knutar (noveller, Cappelen 2004)

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK