Hopp til innhold

Øya får tvilling i London

Øya har fått en tvillingfestival i England, nemlig London-festivalen Field Day.

ØYA

Øyafestivalen i Middelalderparken i Oslo har fått en tvillingfestival i London, Field Day.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

 Jonas Prangerød, pressetalsmann for Øyafestivalen

– Det var Field Day som valgte Øya foran alle festivaler i Europa, forteller Jonas Prangrød i Øyafestivalen.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX
Iggy Pop

Iggy Pop er en av artistene som topper plakaten på årets Øya-festival.

Foto: JACQUES BRINON / AP
Phoenix

Phoenix er et av banda booket til Field Day-festivalen i London.

Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

En rekke britiske festivaler har fått tvillingfestivaler i andre land gjennom organisasjonen Association of Independent Festivals, som kobler sammen festivaler med felles verdigrunnlag og musikalsk plattform.

Utveksle erfaringer og kompetanse

Samme dag som Øyafestivalen får god omtale i prestisjetunge NME blir det kjent at de også får en tvillingfestival.

Meningen er at festivaltvillingene skal kunne utveksle erfaringer og kompetanse, inngå artistsamarbeid og promotere den andre festivalen overfor sitt eget marked.

– Det var Field Day som valgte Øya foran alle festivaler i Europa. Det er en veldig riktig festival for oss å samarbeide med. Dette vil være en fantastisk mulighet til å bli mer kjent i Storbritannia, der vi ønsker å styrke merkevaren Øya ovenfor et kresent engelsk musikkmarked, sier pressetalsmann Jonas Prangerød.

Få billetter igjen

Field Day arrangeres 31. juli på seks scener i Londons Victoria Park, mens Øya går av stabelen 10. til 14. august i Middelalderparken.

Prangerød melder at det bare er 2.000 festivalpass igjen, og at også dagsbillettsalget har kommet godt i gang.

– Mange av de store navnene er nå plassert på dag og dette betyr at det er lettere å orientere seg i programmet, sier han.

Artister

Onsdag er det M.I.A. , Iggy & The Stooges og Air som topper, torsdag byr på Pavement, fredag på Robyn og La Roux, mens det lørdag er det tid for Big Boi, Paul Weller og Karpe Diem.

Festivalen i London har navn som Phoenix, Caribou, Hypnotic Brass Ensemble, Dam-Funk, Lightspeed Champion, No Age, Simian Mobile Disco, The Fall, Archie Bronson Outfit og These New Puritans på programmet.

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.