NRK Meny
Normal

Oscar-festen rett inn i norske stuer

Gode nyheter til Oscar-fans: I år kan du se hele prisutdelingen direkte på NRK1.

Penelope Cruz

Penelope Cruz er blant de nominerte når Oscarfesten går av stabelen 7. mars. Her fra fjorårets filmfestival i Cannes.

Foto: Eric Gaillard/REUTERS

For første gang skal NRK sende direkte fra Oscarutdelingen, som finner sted i Los Angeles søndag 7. mars. Siril Heyerdahl, som er kjent fra Filmplaneten, skal lede sendingen fra Norge.

Les: Disse er nominert til Oscar

- Vi har prøvd å få lov til å sende direktesendingen i flere år, men ikke fått rettighetene til å gjøre det. Det er fantastisk - og på høy tid - at NRK nå sender direkte fra utdelingen, sier en opprømt Siril Heyerdahl til NRK.no.

(Saken fortsetter under bildet)

Siril Heyerdahl

Siril Heyerdahl skal lede NRKs Oscarsending.

Foto: NRK

Ekspertpanel i studio

NRK starter den glamorøse sendingen klokken 22.40 med en kort presentasjon av kveldens Oscar-følge. Etter Kveldsnytt vil det bli sendt en film. Hvilken det blir, er ennå ikke bestemt.

Les også: Norsk-dansk dokumentar kjemper om Oscar

- Vi er tilbake fra NRKs studio etter filmen, og selve Oscar-feeden fra USA begynner klokka 02.00 med en halvtimes komprimert rød-løpermateriale der alle de store prominente gjestene ankommer og intervjues, forteller Siril Heyerdahl til NRK.no.

Hun får selskap i studio av Vegard Larsen og Anne Hoff, som utgjør kveldens norske ekspertpanel. Flere kjente og ukjente gjester vil dukke opp i løpet av natta, lover Heyerdahl, som omtaler seg selv som en "skikkelig Oscar-nerd".

Les også: Vegard Larsen leder nytt filmprogram

Sending helt til klokken 06.00

Selve utdelingen starter klokken 02.30 og varer til ca. klokken 06.00. NRK kommer til å sende eget program under de amerikanske reklamepausene.

Steve Martin og Alec Baldwin

Steve Martin og Alec Baldwin skal styre Oscarskuta fra Los Angeles.

Foto: Scanpix

- Vi skal synse litt, prate rød løper og snakke med gjester i studio, forteller Siril Heyerdahl.

Steve Martin og Alec Baldwin er vertskap for Oscarutdelingen, som går av stabelen for 82. gang.

Det knyttes spesielt stor spenning til monstersuksessen «Avatar» og Irak-filmen «The Hurt Locker», som begge er nominert til Oscar i hele ni kategorier. Filmene er regissert av det tidligere ekteparet James Cameron og Kathryn Bigelow, som nå kjemper mot hverandre i kategoriene beste film og beste regissør.

Alt om Oscar: Hjemmesidene til Oscarprisen

Kulturstrøm

 • Sjøfareren Jens Munk blir teater

  Lars Saabye Christensens diktsyklus om polfareren Jens Munk blir teater. Trond Petter Stamsø Munch spiller i «Tidens korthet». Stykket får urpremiere under Festspillene i Nord-Norge i sommer. I høst skal skal oppsetningen til Trøndelag Teater. Jens Munk var en dansk-norsk sjøfarer som i 1619 prøvde å finne Nordvestpassasjen, altså snarveien fra Atlanterhavet til Stillehavet via Canada. Han kom ikke lenger enn til Hudson Bay. Den første til å seile hele passasjen var den norske oppdageren Roald Amundsen i 1903.

  Trond Petter Stamsø
  Foto: Martin Eilertsen / NTB
 • «Kattekrigerne» blir tegneserie

  Bokserien «Kattekrigerne» blir , sier forlaget Juritzen som har gitt ut fantasybøkene siden 2013, melder NTB. Skrivekollektivet Erin Hunter lager serien. Det består av forfattere fra blant annet England, Skottland og USA. I Norge har bøkene solgt 200.00 eksemplarer, og er med det en av de største boksuksessene for barn. Bøkene er utgitt i over 30 land.

  Kattekrigerne
  Foto: Juritzen jr. / NTB Tema
 • Kjent rapper skutt og drept i Miami

  Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

  Laster Twitter-innhold