Hopp til innhold

Mange så Oscar-utdelingen direkte

I snitt så 30.000 NRKs direktesendte Oscarshow natt til mandag.

Oprah Winfrey og Gabourey Sidibe

Oprah Winfrey og Gabourey Sidibe.

Foto: Mario Anzouni / Scanpix/AP

Medieforsker Kristian Tolonen

Kristian Tolonen

Foto: Sjur Sætre / NRK

TV-sjef Arne Helsingen i NRK

Arne Helsingen

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow

Charlize Theron
Foto: Lucas Jackson / Scanpix/Reuters
NRK har prøvd å få TV-rettigheter til direktesending i årevis, uten å lykkes. I år kunne de mest ihuga Oscar-entusiasten få med seg prisutdelingen direkte på NRK1.

– Det var nok noen trøtte mennesker på jobb dagen etter Oscar-utdelingen. Seertallene er langt høyere enn de pleier å være midt på natten. Det er artig at folk kan ofre nattesøvnen før en hverdagen for å få med seg Oscar-utdelingen , sier medieforsker i NRK Kristian Tolonen.

Se også:

NRK startet den glamorøse sendingen før Kveldsnytt klokken 22.40 med en kort presentasjon av kveldens Oscar-følge. Hele 400.00 seere fulgte opptaktene til Oscar-showet.

– Det ble mindre utover kvelden og natten. I snitt satt 30.000 foran skjermen fra etter Kveldsnytt till utdelingen var over, sier Tolonen.

Unge seere

Tolonen tror sendingen av Oscar-utdelingen vil ha en positiv effekt og gode omdømmevirkninger for NRK.

– Det var ganske unge seere som så showet. De fleste var mellom 20 og 40 år. Det er viktig for oss å gjøre en bra jobb blant våre unge seere, sier han.

50.-60.000 seere så selve utdelingen, som var omtrent mellom klokken 02:00 til nærmere 04:00.

– Som forventet

TV-sjefen Arne Helsingen sier seertallene var omtrent som forventet.

– Jeg syntes det var veldig morsomt at vi hadde en så god inngang før Kveldsnytt, sier han.

– Dette er relativt små tall, men et tilbud til de mest ihuga Oscar-entusiastene, som ønsker å se utdelingen direkte.

Redigert versjon til helga

Da NRK fikk muligheten rettighetsmessig til å sende Oscar-utdelingen direkte slo de til. Og dette vil også bli gjentatt.

– Så sant vi får rettigheter så tror jeg nok vi kommer til å gjenta det. Men, det er avhengig av at vi får rettighetene til en fornuftig pris, sier Helsingen.

For de som sovna midtveis, eller ikke gadd å sitte oppe hele natten, går det en redigert versjon av Oscar-utdelingen på NRK3 lørdag kveld kl. 2130.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.