Hopp til innhold

«Trekant»-orgasme trakk flere seere

Mye forhåndsomtale og lovnader om usensurerte kjønnsdeler bidro muligens til et hopp i seertallene for NRK3-programmet «Trekant».

Trekant, orgasme

Sexolog Betty Dodson og programleder Johanna sammen med Carlin Ross i den mye omtalte orgasme-sekvensen.

Foto: NRK

Mens sesongpremieren forrige onsdag «bare» trakk 268.000 seere foran TV-skjermen, hadde gårsdagens orgasme-episode 341.000 seere, 73.000 flere enn uken før.

I tillegg har andre episode allerede blitt sett over 168.000 ganger i NRKs Nett-TV, mot første episodes 130.000 visninger.

Se i Nett-TV: Trekant 1:7

Se i Nett-TV: Trekant 2:7

Hver femte fulgte med

Trekant

Trekant-programlederne utforsker stadig nye sider ved sex.

Foto: Kim Erlandsen

– Det er utrolig hyggelige tall, og vi er veldig fornøyde. Vi føler vi har laget et bra program, og da er det gøy å se på kommentarer og tilbakemeldinger at seerne er enige, sier Håkon Moslet, TV-sjef i P3 Ung, til NRK.no.

Les også: Publikum positive til «Trekant»-orgasme

Med en seerandel på 21,2 prosent, betyr det med andre ord at hver femte TV-seer valgte seg det omstridte seksualopplysningsprogrammet onsdag kveld.

– Kan de høye nett-TV-tallene tyde på at programmet begynner å nærme seg en smertegrense for hva som er «for kleint» til å se foran fjernsynet?

– Unge folk ser jo mye TV på nettet, men jeg så mange i går si på Twitter at dette ville de aldri ha sett sammen med mor og far, ja.

Les også: 268.000 så «Trekant»-åpning

Ingen seerstorm

Til tross for at «Trekant» viste usensurerte bilder av en kvinne som tilfredsstilte seg selv til orgasme foran TV-kameraene, har den ventede seerstormen uteblitt. Ifølge Moslet tyder kommentarene rundt omkring på nettet på at publikum har lest programmet på riktig måte.

– Gårsdagens episode handlet om å normalisere unge folks forhold til sex, og gi den selvtillit på egen kropp. Dette budskapet føler jeg at vi har nådd ut med, utdyper TV-redaksjonssjefen.

Les også: Kristne skal gi sexråd som alternativ til «Trekant»

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP