NRK Meny
Normal

Oppturer og nedturer i Grosvold

Jon Almaas leder Norges mest sette TV-program. Knut Tørum ble sparket som trener for et av Norges beste fotballag. Fredag møter du begge i ukas Grosvold.

Knut Tørum

Knut Tørum på pressekonferansen etter Champions League-seieren mot Valencia

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Se hele sendingen her fra fredag kl. 21.25

Onsdag kveld denne uka opplevde Rosenborg-trener Knut Tørum (36) en enorm triumf da trønderne banket storlaget Valencia 2-0 på Lerkendal. Torsdag morgen var han ferdig som trener i Rosenborg, noe som ble presentert på en svært følelsesladet pressekonferanse.

Femte trener siden Eggen

Tørum fikk ansvaret som hovedtrener på Lerkendal i juli 2006. Det året ledet han Rosenborg til seriegull, men i årets sesong har det gått nokså trått, bortsett fra i Champions League. Knut Tørum er den femte treneren som har ansvaret for Rosenborg etter at Nils Arne Eggen forlot laget. I Grosvold forteller han hvordan han har opplevd oppturene og nedturene.

Hemmeligheten bak en god vits

Nytt På Nytt-programleder Jon Almaas (40) er aktuell med boka ”Nytt På Nytt - året i vitser 2007”. Den har han skrevet sammen med tekstforfatterne Elisabeth Botterli, Askild Hagen, Jørgen Mehren, Erik Olsen og Peder Udnæs. I Grosvold skal Almaas fortelle om boka, programmet han leder, og om hemmelighetene bak god vitselesning.

Carl I. Hagen

Biografi-klar: Carl I. Hagen

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Ærlig talt - Hagen og Yssen

Carl I. Hagen lanserer biografien "Ærlig talt" på tirsdag. Der skriver han blant annet overraskende ting om finansminister Kristin Halvorsen. Med seg har han sin kone, Eli, som blir beskrevet som en "kruttønne".

Ingunn Yssen har vært stille etter at Gerd-Liv Valla kom med bok på mandag. Men fredag kveld snakker hun ut i Grosvold.

Katie Melua på scenen

I 2005 var Katie Melua (23) verdens mestselgende britiske plateartist. Hun har til sammen solgt over 7.5 millioner plater. Bare i Norge er det solgt over 300 000 av de to første albumene ”Call Off The Search” og ”Piece by Piece”. I oktober 2006 fikk hun en plass i Guinness Rekordbok da hun holdt konsert 303 meter under havoverflaten, i et av beina på Statoils Troll A-plattform. Nå er hun ute med sin nye plate ”Pictures”, og i Grosvold skal hun spille ”If You Were A Sailboat”, skrevet og produsert av Mike Batt.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.