Hopp til innhold

Oppturer og nedturer i Grosvold

Jon Almaas leder Norges mest sette TV-program. Knut Tørum ble sparket som trener for et av Norges beste fotballag. Fredag møter du begge i ukas Grosvold.

Knut Tørum

Knut Tørum på pressekonferansen etter Champions League-seieren mot Valencia

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Se hele sendingen her fra fredag kl. 21.25

Onsdag kveld denne uka opplevde Rosenborg-trener Knut Tørum (36) en enorm triumf da trønderne banket storlaget Valencia 2-0 på Lerkendal. Torsdag morgen var han ferdig som trener i Rosenborg, noe som ble presentert på en svært følelsesladet pressekonferanse.

Femte trener siden Eggen

Tørum fikk ansvaret som hovedtrener på Lerkendal i juli 2006. Det året ledet han Rosenborg til seriegull, men i årets sesong har det gått nokså trått, bortsett fra i Champions League. Knut Tørum er den femte treneren som har ansvaret for Rosenborg etter at Nils Arne Eggen forlot laget. I Grosvold forteller han hvordan han har opplevd oppturene og nedturene.

Hemmeligheten bak en god vits

Nytt På Nytt-programleder Jon Almaas (40) er aktuell med boka ”Nytt På Nytt - året i vitser 2007”. Den har han skrevet sammen med tekstforfatterne Elisabeth Botterli, Askild Hagen, Jørgen Mehren, Erik Olsen og Peder Udnæs. I Grosvold skal Almaas fortelle om boka, programmet han leder, og om hemmelighetene bak god vitselesning.

Carl I. Hagen

Biografi-klar: Carl I. Hagen

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Ærlig talt - Hagen og Yssen

Carl I. Hagen lanserer biografien "Ærlig talt" på tirsdag. Der skriver han blant annet overraskende ting om finansminister Kristin Halvorsen. Med seg har han sin kone, Eli, som blir beskrevet som en "kruttønne".

Ingunn Yssen har vært stille etter at Gerd-Liv Valla kom med bok på mandag. Men fredag kveld snakker hun ut i Grosvold.

Katie Melua på scenen

I 2005 var Katie Melua (23) verdens mestselgende britiske plateartist. Hun har til sammen solgt over 7.5 millioner plater. Bare i Norge er det solgt over 300 000 av de to første albumene ”Call Off The Search” og ”Piece by Piece”. I oktober 2006 fikk hun en plass i Guinness Rekordbok da hun holdt konsert 303 meter under havoverflaten, i et av beina på Statoils Troll A-plattform. Nå er hun ute med sin nye plate ”Pictures”, og i Grosvold skal hun spille ”If You Were A Sailboat”, skrevet og produsert av Mike Batt.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters