NRK Meny
Normal

Kokebok for firbente feinschmeckere

Kokebøker går aldri av moten. Det gjør ikke hunder heller. Paul Løwe har kombinert de to, og er gjest i fredagens Grosvold. Dessuten kommer Liv Ullmann og Jo Nesbø.

Hund ved spisebord
Foto: SHIHO FUKADA / AP

Se hele programmet i Nett-TV

Liv Ullmann

Liv Ullmann

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

For første gang siden 1969 er Liv Ullmann (68) tilbake med en større rolle i en norsk film. Hun skal spille mormor i filmatiseringen av Jostein Gaarders ”I et speil, i en gåte”, som får premiere neste høst. Filmen handler om den 13 år gamle Cecilie, som har kreft. Ullmanns karakter er Cecilies mormor - en av få voksne som Cecilie lytter til. I Grosvold forteller Ullmann blant annet om hvorfor hun sa ja til rollen.

Kokebok for hunder

Den New York-baserte mat- og interiørstylisten Paul Løwe (41) har vært med å lage en rekke kokebøker. Nå er han aktuell med boka ”Voff – hundemat på alle fat”. I boka får man oppskrifter på blant annet lasagne, gulasj og lam og linsegryte – til hund. Løwe har også tatt med tips til gaver og håndarbeid til hundeeiere, for eksempel bæsjeposeholder og voffpung.

Gjerrigknarken Nesbø

Jo Nesbø har skrevet "Det hvite hotellet" for Redd Barna. Boken er en del av et større prosjekt som skal hjelpe 8 millioner barn over hele verden å lese og skrive. Nesbø sier han selv er en gjerrigknark, som gir altfor lite til de fattige. Sånn sett er boken en form for avlat, der han kjøper seg tilgivelse.

- Avlat er en bra ting, hvis det fører til mer penger til de som trenger det, mener Nesbø.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK