NRK Meny
Normal

Torbjørn Løkken til Grosvold

Etter 15 år som rusmisbruker, er tidligere VM-vinner Torbjørn Løkken endelig hjemme etter ett år på rehabilitering. I kveld besøker han Grosvold.

Torbjørn Løkken vant 15 km kombinert i VM i Oberstdorf i 1987.

Torbjørn Løkken vant 15 km kombinert i VM i Oberstdorf i 1987.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Se hele programmet i NETT-TV


I 1987 vant Torbjørn Løkken (44) VM-gull i kombinert i Oberstdorf. ”Biri-ekspressen” ble rikskjendis, og alle vil ha en bit av den fantastiske idrettsgutten med det gode smilet.

To år senere la han opp, og snart begynte han å misbruke alkohol. Han ble sykepleier, og fikk tak i sterke medikamenter, som han også misbrukte. Til slutt prøvde han heroin. I nesten 15 år slet han med rusmisbruket, før han endelig klarte å komme seg ut av det.

- Det er litt av en vei å gå, fra å få gullmedalje rundt halsen, og bli hyllet av en hel nasjon og skiverden, til å sitte der med sprøyta i armen, forteller Løkken til Dagbladets sportsmagasin. De har fulgt ham på veien ut av rushelvetet. 

For en måned siden kom han hjem til Biri etter ett år på rehabilitering, og i kveld kommer Torbjørn Løkken til Grosvold.

Herlige Ylvis

Ylvis

Brødrene Ylvisåker i fri utfoldelse.

Foto: NRK

Norges herligste brødrepar, Bård (25) og Vegard (28) Ylvisåker, opplever en vanvittig suksess om dagen. Showet Ylvis III settes opp med stadig nye ekstraforestillinger, og TVNorge-programmet ”Norges Herligste” startet opp med enormt gode seertall denne uka. I Grosvold forteller de om sine møter med Norges herligste mennesker, og vi får en sniktitt på neste ukes program.