NRK Meny
Normal

OnklP: – Skal ikke drite meg ut igjen

Rapperens personlige utleveringer om angst og rus har gått rett i hjertet på fansen. Nå skal OnklP slutte å kaste bort gullsjanser.

Den norske rapperen er ute med ny låt. I Lørdagsrevyen snakker han åpent om problemene han har slitt med gjennom karrieren.

SE VIDEO: Den norske rapperen er ute med ny låt. I Lørdagsrevyen snakker han åpent om problemene han har slitt med gjennom karrieren.

Fire dager etter slippet har 400.000 har hørt på låten, «Styggen på ryggen» og anmeldelsene har vært strålende. Midt oppe i det hele står en artist som bare har sagt hvor fælt han har hatt det.

En indre stemme som sier at jeg ikke får det til, som ikke ser noen vei ut av knipa. Det har jeg følt på så lenge jeg har vært gammel nok til å ha bekymringer

OnklP

– Responsen har vært helt syk, det er litt ironisk. Jeg har banket ut skiver siden jeg var 17 og først når det er en trist sang, blir det kick-ass. Det er en seier, endelig.

Kjente «Styggen» i magen

Vi møter OnklP og resten av bandet hvor de er i full sving med å spille inn musikkvideo til «Styggen på ryggen».

– Jeg er så utrolig glad om dagen, flirer Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, da vi spør hvordan siste dagene har vært.

OnklP

SATT UT: OnklP sier han nesten ikke skjønner all oppmerksomheten han har fått som følge av sin personlig tekst.

Foto: NRK

For livet har ikke smilt like mye til den 30 år gamle rapperen. Angst, rus og følelsen av ikke å fikse livet er også en del av historien.

– Jeg har forsynt meg av fruktfatet som alltid er tilgjengelig, og det har jeg måttet betale en høy pris for, sier han.

Damene, rusen og festene har ikke vært langt unna. Hvis han ville kunne han dra på konserter hver eneste dag og forsyne seg av nettopp fruktfatet.

Og Styggen har ikke vært langt unna.

– Jeg kjente Styggen i magen. Jeg tror alle har det i seg. Mange mennesker sliter med angst, du føler at alle er imot deg. Det er en følelse og du vil gjøre alt for å dempe den. Så kan man si at jeg demper angsten med rus, men kan det ikke være motsatt. At man finner sine metoder for å dempe angsten?

OnklP

STYGGEN: I musikkvideoen spilles Styggen av Atle Antonsen.

Foto: Helga Tunheim / NRK

«Føles som jeg er i helvete Styggen på ryggen har blitt en av mine nærmeste På skulderen min og minner meg på Hvor jævla skeis det here livet mitt går Er det rart jeg er redd Når styggen på ryggen er han jeg prater med mest? Oppå skulder'n min og sier at jeg kommer ingen vei her i livet»

– Utleverende og personlig

Teksten kom til han som en stemningsrapport for hvor han var i livet den dagen, så får folk tolke teksten som de vil, mener han. At den har berørt så mange, synes han er en ren bonus.

– Jeg snakker om noe jeg har dealet med eller dealer med, jeg juger ikke og har beskrevet en følelse, forklarer han.

Her kan du lese mer om OnklP & De fjerne slektningene

Og det han dealer med, har vært med han i mange år. Siden han kunne kalle seg voksen.

– En indre stemme som sier at jeg ikke får det til, som ikke ser noen vei ut av knipa. Det har jeg følt på så lenge jeg har vært gammel nok til å ha bekymringer, sier han.

– Nå har det gått så bra for deg, hvor lenge varer oppturen?

– Den varer for alltid, nå er det ikke snakk om å bomme igjen. Jeg har kastet bort gullsjanser, det gjør jeg ikke igjen. Jeg føler også ansvar for resten av bandet og jeg skal ikke drite meg ut igjen.

OnklP

TAR GREP: OnklP sier til NRK at han ikke skal ødelegge for seg selv igjen.

Foto: Helga Tunheim / NRK

Selv om han er vant til å lage låter på det som opptar han, var han nervøs før plata ble sluppet.

– Jeg kjente på det. Den er utleverende og den er personlig og jeg er litt lei av å høre meg selv klage og syte. Men samtidig mener jeg det er bedre bare være flau over det man har gjort, enn ikke å si noe du har på hjertet.

Her kan du lese hele teksten til «Styggen på ryggen»

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.