Hopp til innhold

Opprivende debatt om OL-søknader

Temperaturen er høy når politikere fra Rødt Parti og Det Blå Partiet barker sammen i tidenes lokaliseringsdebatt.

Her skal OL holdes!

Skepsis i Det Blå Partiet
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

 

Søknadene fra de tre OL-byene Oslo, Trondheim og Tromsø hadde ikke før kommet ut av kopimaskinen før en opprivende debatt om lokaliseringen av et eventuellt 2018-OL blusset opp i Løvebakken. ”Spørsmålet er ikke hvem som skal arrangere OL i 2018, spørsmålet er hvem som skal arrangere OL i OSLO i 2018” fremholdt Espen Beranek Holm, representant for Det Blå Partiet (DBP). Herrene Brekke og Holm listet deretter opp en rekke arrangører som inkluderte bandyklubben ”Ready” og Kirkens Bymisjon, som jo har utstrakt erfaring med suppestasjoner.

 

Pernille Sørensen og Kari Slaatsveen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Trondheims store svakhet

DBP møtte kraftig motbør fra Rødt Parti, som forsåvidt er med på argumentet om at et Vinter-OL i Norge bør finne sted i hovedstaden, men som i sin tur argumenterte kraftig for å flytte hovedstaden til Tromsø. ”Trondheim har også levert en sterk søknad” hevdet Pernille Sørensen (RP), ”men Trondheim har et stort problem…og det er alle trønderne der oppe.”

Etterbruk

Ordførere med OL-søknad
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

 

Etterbruk ble også heftig debattert og Rødt Parti og Det Blå Partiet maktet ikke å enes om hva man skal bruke Marvin Wiseth til etter 2018. Etter TV-debattens slutt fortsatte munnhuggeriet i kulissene. ”Etter Lillehammer-OL i 1994 sa Samaranch at det var ”the best games ever”. Vi tviler på at han kommer til å si det samme etter neste OL i Norge.” utbrøt Kari Slaatsveen. ”Mest fordi han sannsynligvis er dau som en sild i 2018”.

SE MER DEBATT PÅ NRK1 LØRDAG KL. 22.15 ELLER PÅ DISSE NETTSIDENE ALLEREDE FREDAG!

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.