Opprivende debatt om OL-søknader

Temperaturen er høy når politikere fra Rødt Parti og Det Blå Partiet barker sammen i tidenes lokaliseringsdebatt.

Her skal OL holdes!

Skepsis i Det Blå Partiet
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

 

Søknadene fra de tre OL-byene Oslo, Trondheim og Tromsø hadde ikke før kommet ut av kopimaskinen før en opprivende debatt om lokaliseringen av et eventuellt 2018-OL blusset opp i Løvebakken. ”Spørsmålet er ikke hvem som skal arrangere OL i 2018, spørsmålet er hvem som skal arrangere OL i OSLO i 2018” fremholdt Espen Beranek Holm, representant for Det Blå Partiet (DBP). Herrene Brekke og Holm listet deretter opp en rekke arrangører som inkluderte bandyklubben ”Ready” og Kirkens Bymisjon, som jo har utstrakt erfaring med suppestasjoner.

 

Pernille Sørensen og Kari Slaatsveen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Trondheims store svakhet

DBP møtte kraftig motbør fra Rødt Parti, som forsåvidt er med på argumentet om at et Vinter-OL i Norge bør finne sted i hovedstaden, men som i sin tur argumenterte kraftig for å flytte hovedstaden til Tromsø. ”Trondheim har også levert en sterk søknad” hevdet Pernille Sørensen (RP), ”men Trondheim har et stort problem…og det er alle trønderne der oppe.”

Etterbruk

Ordførere med OL-søknad
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

 

Etterbruk ble også heftig debattert og Rødt Parti og Det Blå Partiet maktet ikke å enes om hva man skal bruke Marvin Wiseth til etter 2018. Etter TV-debattens slutt fortsatte munnhuggeriet i kulissene. ”Etter Lillehammer-OL i 1994 sa Samaranch at det var ”the best games ever”. Vi tviler på at han kommer til å si det samme etter neste OL i Norge.” utbrøt Kari Slaatsveen. ”Mest fordi han sannsynligvis er dau som en sild i 2018”.

SE MER DEBATT PÅ NRK1 LØRDAG KL. 22.15 ELLER PÅ DISSE NETTSIDENE ALLEREDE FREDAG!

 

Kulturstrøm

  • Har kjøpt Trump Baby-ballongen

    Britisk museum vil stille ut den berømmelige kjempebabyballongen som etterligner Donald Trump. Den seks meter høye ballongen ble et symbol under protestmarsjer mot Trump i hans regjeringstid. Den ble først luftbåren i London i 2018. Ballongen er kjøpt inn av museet til sin samling viet protestbevegelser.

    En seks meter stor Trump-baby har fått tillatelse av borgermesteren til å sveve over parlamentet i London