Hopp til innhold

-Riksmeklingsmannen er egentlig Julenissen!

Han holder seg skjult store deler av året og deler ut gaver når han først dukker opp…

Julenissen
Foto: RICHARD CAMPION / AP

I forkant av lønnsoppgjøret for offentlig sektor kommer det oppsiktsvekkende teorier om selveste Riksmeklingsmannens identitet. Jan Paul Brekke (DBP) lanserte under en TV-debatt teorien om at den mye omtalte Riksmeklingsmannen egentlig er Julenissen.

Tvil om habilitet

– Tegnene er for mange til at de kan ignoreres, hevder Brekke.– Begge dukker opp som ut av en sekk (sic.) en gang i året og begge deler ut gaver. Brekke hevder teorien reiser berettiget tvil om Riksmeklingsmannens habilitet, særlig i forhold til rein-eiere og produsenter av grøtprodukter, tresleiver og rottegift.

Krever granskning

– Det Blå Partiet har nedsatt en granskningskommisjon som skal undersøke saken, blant annet ved å sjekke hvem som er ”på do” eller ”ute en tur” mens Riksmeklingsmannen opptrer, samt ved å foreta en komparativ visuell undersøkelse av Riksmeklingsmannens sko, både i forhold til Julenissens sko og min fars sko, fremholder Brekke. - Kanskje også min onkel Jarles.

Mer om lønnsoppgjøret for stat og kommune her

 

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.