Hopp til innhold

Trekker seg fra Mesternes Mester: Oddvar Brå slått ut av virus

– Det ble uaktuelt å delta når jeg ikke får stilt forberedt, sier Oddvar Brå. Erstatteren hans er nå klar.

Oddvar Brå

Oddvar Brå skulle egentlig delta i den kommende sesongen av Mesternes Mester, men må trekke seg på grunn av sykdom.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

NRK har tidligere offentliggjort ni av totalt 11 tidligere idrettsstjerner som skal konkurrere om hvem som er den mest allsidige idrettsutøveren i «Mesternes Mester». Da var tidligere langrennsstjerne, Oddvar Brå, en av dem. Han har nå valgt å trekke seg på grunn av sykdom.

– Jeg har slitt litt med et virus som ikke vil slippe taket. Men det er ingen dramatikk i det, og det er ikke noe alvorlig. Nå går det fort frem mot konkurransen, og da ble det uaktuelt å delta når jeg ikke får stilt forberedt, sier Brå til NRK.no

Nå håper han å bli helt frisk, og sier samtidig at det etter hvert ble en lett avgjørelse å ta, innspilling nærmer seg, og han tenkte det måtte bestemmes en erstatter. Han innrømmer også at det var verre å brekke staven.

– At jeg ikke får deltatt er ikke verdens undergang, men det ville jo selvfølgelig vært artig å få vært med. Å brekke staven var nok verre enn dette, sier han.

Konkurranseinstinktet kan bli en utfordring

Brå kommer nok til å følge med på programmet, selv om han ikke har noen favoritter blant dem som nå deltar. Han mener alle kan vinne.

– Min oppfatning er at det kan være litt tilfeldig. Det er jo en litt uhøytidelig konkurranse med mange ulike øvelser, sier han.

Den største utfordringen for mange, tror han blir å finne tilbake til konkurransesituasjonen.

– Nå er jo også noen av deltagerne litt eldre, så jeg tror utfordringen for dem som ikke har vært aktiv i sin gren på en stund, er å få frem igjen konkurransebiten. Men det viser seg at den kommer frem i de fleste tilfeller, sier Brå.

(Saken fortsetter etter bildet)

Skihopper erstatter Brå

Deltakere Mesternes Mester 2013

Her er åtte av deltagerne til Mesternes Mester, sammen med Oddvar Brå som nå trekker seg. (Øverst fra venstre): Erik Solér, Stine Brun Kjeldaas, Ingrid Kristiansen, Susann Goksør, Aleksander Hetland. (Nederst fra venstre): Gro Espeseth, Oddvar Brå, Kjersti Grini, Knut Holmann.

Foto: NRK/NTB Scanpix/privat / NRK/NTB Scanpix

Erik Solér er blant deltakerne i årets sesong, og har tidligere uttalt til NRK.no at han så på Brå som en av de største konkurrentene.

– Oddvar Brå blir nok vanskelig å slå. Han løper sikkert fortsatt 5000 meter på under 15 minutter, sa han da.

Nå er det klart at tidligere skihopper, Roger Ruud, blir den som erstatter ham i NRK-programmet. Brå kjenner erstatteren sin litt fra før, og han ser frem til å se ham i konkurranse.

– Han er en spretten kar, så det blir sikkert artig, sier han.

Ruud har ikke vært tilgjengelig for intervju med NRK.no.

Øver allerede

De to siste deltakerne som til nå ikke har vært offentliggjort, er basketspiller Marco Elsafadi og tidligere sportsdanser Kim Rygel. Elsafadi har alltid elsket programmet, og ser på deltakelsen som et eventyr i livet. Han innrømmer at han er med for å vinne, og tror ikke noen av de andre deltakerne er med kun for å delta.

– De gjør det for å vinne, eller så hadde vi ikke hatt noe der å gjøre. Vi som toppidrettsutøvere har etter hvert blitt vant til at det også er stor verdi i reisen. Og veien mot målet er en del av reisen. Vi kommer jo også til å bo sammen, og være tett på hverandre, så det blir en fin opplevelse, forteller Elsafadi til NRK.no.

Marco Elsafadi

Marco Elsafadi er klar for tøff konkurranse i Mesternes Mester, og tror han kan gjøre det bra i eventuelle vannøvelser.

Foto: Mette Randem

Han tror hans fysikk som basketspiller kan ha positiv og negativ påvirkning i de ulike øvelsene konkurransen kan komme til å kreve.

– Noen av øvelsene som kommer til å være tøffe for en som meg som er høy og stor med mye vekt, er de statiske øvelsene. Men høyden, styrken og vekten kan også være bra for min del. Det er heldigvis en allsidig konkurranse. I tunge bakker og i øvelser hvor man for eksempel skal flytte tunge vekter vil jeg ha fordeler. Også trives jeg i vann, sier Elsafadi.

Hvem som blir hans største konkurrent har han vanskelig for å si. Nå er han forberedt på at konkurransen kan bli tøff, og har allerede begynt å forbedre sine svakheter.

– Når jeg leser navnene så tenker jeg at det er en utrolig allsidig gjeng. Så det går ikke an å avskrive noen. Nå har jeg begynt å trene på visse ting som jeg vet jeg må bli bedre på. Og ut fra det jeg har sett som er gjort tidligere, så er det en god del ting, innrømmer han.

I konas fotspor

Kim Rygel, som også skal delta i årets sesong, ser på det som et underholdende avbrekk i hverdagen. Kona Cecilie Brinck Rygel var deltaker i seriens aller første sesong i 2009, nå er det hans tur til å kjempe, men han innrømmer at treningsgrunnlaget er litt for dårlig.

– Det er vel lagt opp med konkurranser som ikke krever at man løper kjappest eller hopper høyest. Det er nok litt tilfeldig også med noen av øvelsene. Jeg er med for moro skyld, det er et artig program, og selvfølgelig kult å bli spurt, sier Rygel til NRK.no.

Han tror konkurranseinstinktet vil komme snikende, selv om det er lenge siden han var aktiv i dans. Rygel liker å konkurrere, men han er ikke med kun for å vinne.

– Det er noe med gamle idrettsfolk som får på skoene. Det vekker nok noen minner og konkurranseinstinktet. Det ligger der. Men jeg går ikke inn i det bare for å kose meg, jeg er jo med for konkurransebiten også, sier han.

I likhet med Elsafadi tror Rygel at noe av styrken hans vil ligge i vannøvelser. Men mye av det som trigget ham til å delta er at han er glad i trening generelt.

– Mine svakheter vil nok ligge i styrke- og utholdenhet-øvelser som for eksempel løping. I tillegg er nok ikke statisk styrke og spenstidrett min sterkeste side. Knærne mine er litt dårlige. Vann- og ulike balløvelser er også noe jeg er veldig glad i. Jeg elsker vann og trives godt i vann, forteller Rygel.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor