Nye sexisme-beskyldninger mot Skavlan i Sverige

Svensk komikerpar føler seg dårlig behandlet – tordner på sosiale medier.

Marie Agerhäll på Skavlan

ENGASJERT: Marie Agerhäll på Skavlan.

Foto: Skavlan/TV 2 Pernilla Thelaus / TV 2

Det var den svenske avisa Expressen som først omtalte kritikken.

Marie Agerhäll og Jesper Rönndahl er ikke spesielt kjente i Norge, men i Sverige er de i vinden.

Paret står bak SVT-komiserien «Dips», som handler om mislykkede diplomater i det svenske utenriksdepartementet.

Marie Agerhäll er regissør og produsent. Begge skriver manus. Begge er skuespillere.

Agerhäll var spent før intervjuet skulle sendes på SVT fredag kveld og skrev blant annet dette på Instagram:

«Kanskje prater jeg om hvordan det er å sjonglere så mange roller på sett, kanskje prater jeg om Phil Collins, Berghain eller lussekatter og jäger. Alt kan ikke komme med! Skavlan i kveld! Tut!»

Det er tydelig at Agerhäll ikke forventet at alt hun sa i samtalen med Fredrik Skavlan ville komme med i programmet, men det er enda tydeligere å se at hun er svært misfornøyd med hvor lite som faktisk ble med ut til seerne:

«100 % av spørsmålene til meg handler om Jesper eller hvordan det er å leve med ham», skrev en indignert Agerhäll på Instagram, etter å ha sett programmet på TV fredag kveld.

Ektemann og komipartner Jesper repostet konas instagrampost med følgende kommentar:

Laster Twitter-innhold

Marie Agerhäll får i starten av det TV-sendte intervjuet spørsmål om manus- og researcharbeid. Paret får også spørsmål om hvordan arbeidsfordelingen er dem imellom.

Jesper Rönndahl svarer at den er ganske enkel; «hun gjør alt.»

Deretter ble det, ifølge komiparet, litt vel mye Jesper i monitor.

Skavlan-redaksjonen svarer følgende på parets kritikk i kommentarfeltet til Marie Agerhäll:

«Vi beklager at du opplevde det slik. Det var en rekordlang innspilling og det er vanskelig å klippe det ned til en time, med en helhet som fungerer. Vi forstår at du ville fortelle mer om suksess-serien deres. Vi tar naturligvis tilbakemeldingen på alvor og vi tar det med oss videre.»

TV 2 viser episoden på TV lørdag kveld, men det er en nedklippet versjon, så det er ikke helt sikkert at intervjuet med komiparet er med der. Man kan likevel se hele sendingen på deres streamingtjeneste TV 2 Sumo.

Det har vært bråk tidligere

NRK har forsøkt å få kontakt med SVT og produksjonsselskapet Monkberry, men har foreløpig ikke lyktes med å få en kommentar.

Dette er ikke første gang Fredrik Skavlan og redaksjonen er blitt beskyldt for behandle kvinnelige intervjuobjekter annerledes enn menn. I 2018 ble det bråk da sjefredaktør Irena Pozar i VeckoRevyn skrev at «Skavlans intervju med Sarah Sjöström er et sexistisk havari».

Fredrik Skavlan intervjuer Sarah Sjöström

BLE KRITISERT: Fredrik Skavlan intervjuer Sarah Sjøstrøm

Sarah Sjöström selv kjente seg ikke igjen i beskrivelsen og kritikken. Programleder Fredrik Skavlan sa han ble overrasket over den massive kritikken.

Kulturstrøm

  • Krev erstatning etter Black Box-sak

    Pia Maria Roll, Hanan Bennamar og Sara Baban krev erstatning på minst 50.000 kroner kvar i ein klage på politiet og påtalemyndigheitas behandling av saka der dei vart melde til politiet av justisministerens sambuar, Laila Bertheussen.

  • Frithjof Jacobsen i ny jobb

    Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen har fått ny jobb i produksjonsselskapet Monster, melder Medier24. I januar i år måtte Jacobsen slutte som politisk kommentator i VG, for å innlede et forhold til AP-politiker Jette Christensen.

    Frithjof Jacobsen.
    Foto: NRK