Endelig kan hun slappe av

– Det er jo koselig å bli kjent med barnet sitt også, sier Pernille Sørensen. Endelig kan hun puste ut - den splitter nye TV-serien «Åse Tonight» er nå ferdig klippet, og kommer på NRK1 i februar.

Pernille Sørensen

Pernille Sørensen kan endelig slappe av. Nå venter hun bare på at «Åse Tonight» skal starte på TV.

Foto: Tuva Jorfald / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Dagfinn Lyngbø

Pernille Sørensen er gift med komikerkollega Dagfinn Lyngbø.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
Kyrre Haugen Sydness i «Lønsj».

Kyrre Haugen Sydness, kjent fra blant annet Lønsj og Max Manus, spiller Åse Moes sjef og drømmeprins i serien.

Foto: (c) John Andreas Andersen 2007 / 4 1/2
åse moe i serien

Åse Moe i «Åse Tonight» bor hjemme hos faren og er ulykkelig forelsket i sjefen - og på toppen av det hele selger hun kort til andres lykke...

Foto: NRK
Trond Fausa

Trond Fausa Aurvåg spiller Åse Moes kollega og beste venn. Han er ulykkelig forelsket i Åse.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX
Erik Solheim

Politiker Erik Solheim er blant kjente mennesker som byr på seg selv i talkshowet «Åse Tonight».

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Hun skrev stand up-show samtidig som innspillingene til «Åse Tonight» pågikk – og midt i det hele hadde hun også en rolle i «Knerten gifter seg».

– Alt går jo! Men det er ikke sikkert jeg gjør så mye på én gang igjen. Det er jo koselig å bli litt kjent med barnet sitt også, sier Pernille Sørensen til NRK.no.

Hun og mannen, Dagfinn Lyngbø, har en sønn på fire, og i motsetning til karakteren Åse Moe i «Åse Tonight» ser Pernille Sørensen ut til å få til det meste hun vil. «Melonas», «Løvebakken» og «Uti vår hage» er bare noen av tingene hun har vært med i på TV.

I mars står hun igjen på scenen på Latter med suksess-showet Snill pike. Og så har hun altså både skrevet manus og innehar hovedrollen i TV-serien «Åse Tonight» som begynner på NRK i februar.

Se klipp fra «Åse Tonight» her!

Se Pernille Sørensen hos Skavlan

Liv på tomgang

Karakteren Åse Moe (34) sitt liv står i stor kontrast til manusforfatterens; hun bor fortsatt hjemme hos faren sin, som har atskillig mer draget på damene enn hun har på menn – og så jobber hun, ironisk nok, i en liten butikk som trykker innbydelser og kort til festlige anledninger.

På toppen av det hele er hun forelsket i sjefen sin, Trygve (Kyrre Haugen Sydness), mens hennes beste venn (Trond Fausa Aurvåg) er forelsket i henne.

– Vi prøver å få vist det der med hvor teit man blir når man blir forelsket. Hvordan man iblant prøver alt man kan å virke smart, men så blir alt klumpete.

Blir alt noen ganger ”klumpete” for deg?

– Jeg tror at hvis jeg for eksempel hadde møtt Barack Obama, hadde jeg nok ikke vært noen sjarmbombe. Da hadde nok ordene stokket seg og så hadde alle verb blitt bøyd feil på engelsk og sånn, sier Pernille Sørensen.

– Men med Dagfinn pleier jeg etter hvert stort sett å klare å stokke ordene, ler hun.

Nett-TV: Pernille Sørensen som Mette-Marit.

Får Erik Solheim til å by på seg selv

Når hverdagsproblemene tårner seg opp for Åse Moe drømmer hun seg bort til en verden der hun er en høyt elsket programleder i talkshowet «Åse Tonight».

Her får hun Erik Solheim til å by på seg selv, Valgerd Svarstad Haugland til å endre syn på døden og Arne Scheie til å berømme hennes sans for lagspill – fjernt fra virkeligheten i butikken.

En splitter ny, men ikke helt ekte, kortbutikk ble satt opp i Jacob Aalls gate i Oslo, bare for TV-serien.

– Det er så morsomt; man sitter og drodler – og vips, så har man kortbutikken og alt man har sett for seg, sier Pernille Sørensen.

– Og inn kom gamle damer som trodde butikken var ekte! ler hun.

Les også: Fikk bot for å si «lissom»

– Blir gal av eierskapet

Pernille Sørensen ligger og slanger seg i NRKs oransje sofa og virker i grunnen veldig fornøyd med at det hele nå har roet seg litt ned. Nå går dagene med til skriving av litt nye ting.

Blir du litt gal av eierskapet, når du både har skrevet manus og har hovedrollen?

– Ja! sier hun.

– Men heldigvis er regissør Nils Peder Sand og jeg likt skrudd sammen; vi ler av det uansett, så han klipper som jeg ville ha gjort det – bare enda bedre. Og da er det deilig å la andre ta over i blant.

– Med på rollelisten er, i tillegg til Trond Fausa Aurvåg og Kyrre Haugen Sydnes, også Kyrre Hellum, Erik Hivju, Ulrikke Døvigen og Anne Rygg.

«Åse Tonight» har premiere på NRK1 onsdag 23. februar.

Kulturstrøm

 • Spektakulær, men ustø eventyrfilm

  Disneys «Mulan» kom som tegnefilm i 1998. Nå er nyinnspillingen tilgjengelig for norske seere. – En film som halter litt underveis, men som reddes inn av en storslagen eventyrfølelse og stilsikker kampsport, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Filmen «Mulan», 2020.
  Foto: Disney+
 • Film for den katte- og juleglade

  «En julegave fra gatekatten Bob» er en oppfølger til «En gatekatt ved navn Bob» fra 2016. Som sist er filmen basert på livet til en narkoman gatemusikant som reddes av katten Bob. – Julefeelgood for katteelskere, skriver Filmpolitiet. Terningkast 3.

  BOBS SISTE HOVEDROLLE: Dette ble den siste filmrollen for gatekatten Bob, som dessverre gikk bort sommeren 2020.
  Foto: Another World Entertainment