Se Pernille Sørensen kline til i ny TV-serie

Onsdag 23. februar braker det løs; da er det premiere på Pernille Sørensens nye TV-serie «Åse Tonight» på NRK1. Her får du en smakebit!

Kan dette gå bra?

Her får du små glimt fra TV-serien «Åse Tonight» av og med Pernille Sørensen. Klikk på bildet for å se video.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Åse og sjefen

Åse Moe (Pernille Sørensen) er forelsket i sjefen sin (Kyrre Haugen Sydness), men det er foreløpig uvisst om dette lykkelige øyeblikket er fra virkeligheten eller Åses drømmeverden.

Foto: Skjermdump / NRK
sykkelbud åse tonight

På jakten etter kjærligheten roter Åse Moe seg blant annet borti det irriterende sykkelbudet i Kyrre Hellums skikkelse.

Foto: skjermdump / NRK

– Klippet oppsummerer serien ganske fint og kaotisk, sier skuespiller og manusforfatter Pernille Sørensen til NRK.no.

– Dette er små gulrotglimt av hva man får se mer av når serien kommer på TV. For eksempel har Åse en tendens til å juge på seg ting for å imponere. På den lille sekvensen hos legen har hun falt ned fra en klatrevegg etter å ha skrytt på seg at hun er en erfaren klatrer.

Se klippet ved å trykke på bildet øverst i saken!

Les også: Endelig kan hun slappe av

– Alt ender i flauser

– Alt ender stort sett bare i flauser - og så prøver hun å late som om hun ikke blir stressa, men egentlig er hun verdens mest stressa person!

Hovedperson i «Åse Tonight», Åse Moe, (Pernille Sørensen) er 34 år, barnløs og singel. Hun bor fortsatt hjemme hos sin far og jobber i en liten butikk som trykker innbydelser og kort til festlige anledninger; hun jobber altså med å arrangere andres lykke, mens hennes eget liv går på tomgang på alle måter.

– Akkurat som i klippet veksler serien mellom drøm og virkelighet, sier Pernille Sørensen.

– I drømmeverdenen har Åse Moe har sitt eget talkshow der hun er en høyt elsket programleder og alltid smart og vittig.

Se Pernille Sørensen hos talkshow-kongen Fredrik Skavlan!

Nett-TV: Pernille Sørensen som Mette-Marit

Selv faren har mer draget

Det som går kanskje aller dårligst for Åse Moe i den «virkelige verden» er kjærligheten. Selv faren hennes (Eirik Hivju) gjør det bedre på kjærlighetsfronten enn Åse. Hun er nemlig forelsket i sin egen sjef Christian (Kyrre Haugen Sydness), en velkledd flørt, som er forlovet med sin gravide kjæreste. Likevel håper hun at han en dag skal bli hennes, selv om seerne antakelig vil ønske at hun får øynene opp for kollega og venn, Trygve (Trond Fausa Aurvåg), som er forelsket i henne.

– Hun roter seg bort i det meste – blant annet det utrolig irriterende sykkelbudet. Kyrre Hellum klarer å være masete på en sjarmerende usjarmerende måte, ler manusforfatteren.

– Åse er jo på leting etter lykken stort sett gjennom hele serien. Alle vet jo hvem hun egentlig bør ende opp med, men hun klarer liksom ikke helt å finne ut av det... Mer kan jeg ikke si, sier Pernille Sørensen hemmelighetsfullt.

Les mer om «Åse Tonight» her.

Lenger intervju med Pernille Sørensen finner du her.

Første episode av «Åse Tonight» ser du på NRK1 onsdag 23. februar klokken 21.40.

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.