NRK Meny
Normal

Ny toppmodell fra Mercedes

Den veier masse, men med et beist av en motor går det likevel unna med S 65 AMG. 0-100 kjøres på 4, 4 sekunder.

Mercedes S 65 AMG
Foto: Mercedes-Benz, Mercedes, dv

Mercedes S 65 AMG
Foto: Mercedes-Benz, Mercedes, dv

Når bilmessa "North American International Auto Show" åpner i Detroit andre uka i januar vil mange ha øynene rettet mot standen til Mercedes-Benz. For her vil S-klassens nye luksusbil S 65 AMG stilles ut for første gang.

612 hestekrefter

Og det er med rette den får litt oppmerksomhet, for under panseret på denne bilen sitter det en håndlaget V12 biturbo-motor på seks liter. Ut av denne får man presset 612 hestekrefter og et dreiemoment på 1.000 newtonmeter mellom 2.000 og 4.000 omdreininger. Helt nede på 1.000 omdreininger leverer den 570 nm.

Til tross for at bilen er tung, sparker motoren så bra at den akselerer fra 0-100 på 4, 4 sekunder. 200 km/t når den i følge Mercedes på 13, 3 sekunder. Som vanlig er toppfarten elektronisk sperret på 250 km/t. Tar man bilen på bane får man nytte av racetimeren som følger med. Denne registrer høyeste hastighet, gjennomsnittshastighet og rundetidene.

Mercedes S 65 AMG
Foto: Mercedes-Benz, Mercedes, dv

Luksus

Utseendemessig blir denne bilen lett å skille fra den vanlige S-klassen. Større luftinntak, nye sideskjørt og to store og kromma enderør er noe av det som gjør bilen vakker å se på. Inne i bilen er det mer luksus. For å si det kort er det lær, sportsseter, sportsratt og en analog klokke i midtkonsollen som Mercedes-Benz skryter fælt av.

 

Hva bilen vil koste, når den er på det europeiske markedet og alt det der… Det vet vi ingenting om foreløpig.