Ny runde i retten

Se og Hør anker dommen fra Oslo tingrett som slo fast at bladet ikke hadde rett til å ta bryllupsbilder av Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther.

Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg i Oslo tingrett
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Bladet tok bilder fra avstand av paret da de giftet seg i strandsonen på Tjøme i fjor sommer. Lillo-Stenberg og Sæther mente bildene som tre dager senere dukket opp i Se og Hør var et brudd på privatlivets fred, og fikk i slutten av november medhold i tingretten.

- En offentlig handling

De ble tilkjent en samlet erstatning på 150.000 kroner. Nå anker Se og Hør dommen, ifølge bladets nettside seher.no .

– Når vi så dekker et bryllup som foregår i all offentlighet, i strandsonen på Tjøme – blir vi altså dømt av en norsk rett. Å gifte seg er en offentlig handling. Dette er uholdbart, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør.

- Ikke krenkende

Se og Hørs advokat Halvard Helle mener dommen har flere svakheter.

– For det første tar retten feil når den regner en vielse som et personlig forhold. En vielse er en offentlig myndighetsakt. For det andre er det ikke en krenkelse av privatlivets fred når et slikt arrangement omtales. For det tredje har ikke tingretten på ett eneste punkt påvist hva som er krenkende ved omtalen, utover at bryllupet ble omtalt i Se og Hør, sier Helle.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Første afrikanske drama på Netflix

    Serien «Queen Sono» med Pearl Thusi i hovedrollen handler om en hemmelig agent som sjonglerer kriminalitetsbekjempelse og drama på privaten. Dette er første serie Netflix har fra det afrikanske kontinentet. Variety melder at serien kommer i 2019.

    Laster Twitter-innhold
  • Store forventninger til bokprosjekt

    Forfatter og manusskribent Hans Rosenfeldt jobber med et nytt storprosjekt som retter seg mot det internasjonale bokmarkedet. – Her høyner de forventningene til maksnivå – og det før jeg har noe å vise fram. Men det er vel bare å levere, antar jeg, sier forfatter Rosenfeldt. «En høyere rettferdighet» forventes utgitt i Norge i mars 2019.