NRK Meny
Normal

Ny runde i retten

Se og Hør anker dommen fra Oslo tingrett som slo fast at bladet ikke hadde rett til å ta bryllupsbilder av Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther.

Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg i Oslo tingrett
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Bladet tok bilder fra avstand av paret da de giftet seg i strandsonen på Tjøme i fjor sommer. Lillo-Stenberg og Sæther mente bildene som tre dager senere dukket opp i Se og Hør var et brudd på privatlivets fred, og fikk i slutten av november medhold i tingretten.

- En offentlig handling

De ble tilkjent en samlet erstatning på 150.000 kroner. Nå anker Se og Hør dommen, ifølge bladets nettside seher.no .

– Når vi så dekker et bryllup som foregår i all offentlighet, i strandsonen på Tjøme – blir vi altså dømt av en norsk rett. Å gifte seg er en offentlig handling. Dette er uholdbart, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør.

- Ikke krenkende

Se og Hørs advokat Halvard Helle mener dommen har flere svakheter.

– For det første tar retten feil når den regner en vielse som et personlig forhold. En vielse er en offentlig myndighetsakt. For det andre er det ikke en krenkelse av privatlivets fred når et slikt arrangement omtales. For det tredje har ikke tingretten på ett eneste punkt påvist hva som er krenkende ved omtalen, utover at bryllupet ble omtalt i Se og Hør, sier Helle.

(NTB)

Kulturstrøm

 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix
 • Ariana Grande covret Aretha

  Popsanger Ariana Grande var gjest hos Jimmy Fallon og hans The Tonight Show torsdag, der hun fremførte Aretha Franklin-klassikeren «Natural Woman» for å hedre souldronningen som døde samme dag. Låta er skrevet av Carol King og Gerry Goffin, men ble udødeliggjort av versjonen til Aretha Franklin. Rolling Stone er ett av flere amerikanske musikkmagasiner som hyller fremføringen til Grande (som kom samme dag som hun gir ut sitt nye album «Sweetener».)

 • Vant pris under Oslo Runway

  Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

  Vinneren av BIK BOK RUNWAY AWARD 2018 er HAiKw/
  Foto: Getty Images / OSLO RUNWAY