Hopp til innhold

Vil du være med og kåre årets beste norske roman?

P2-lytternes romanpris søker deg til jury!

P2-lytternes romanpris 2014

I år vant Pedro Carmona-Alvarez prisen med «Og været skiftet og det ble sommer og så videre». Hvem stikker av med seieren i 2014?

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Vi søker engasjerte lyttere som ikke arbeider med litteratur til daglig, men som er glad i å lese og diskutere det de leser med andre.

Vi plukker ut seks lyttere som møtes i Oslo mellom 17. og 19. januar og diskuterer seg frem til en vinner blant seks forhåndsnominerte romaner.

En egen fagjury fra NRKs litteraturredaksjon plukker ut de nominerte bøkene, som blir offentliggjort den 2. desember.

Vil du være med i juryen? Skriv noen ord om deg selv og hva du liker å lese. Send søknaden til romanprisen@nrk.no innen 24. november!


Kulturstrøm

 • «En roadtrip på jakt etter smørbrød»

  – Helle Helles litterære styrke er å skrive om eksistensielle brak uten å beskrive dem med ord. Hun holder seg til alminnelige mennesker og beveger seg på overflaten, på utsiden.

  – I roman etter roman har hun skrevet seg gjennom brudd, død og selvrealisering ved å skildre banale gjøremål. Men uroens sugende svelg er aldri langt unna, skriver NRKs litteraturkritiker Anne Cathrine Straume om Helle Helles nye roman «Hafni forteller».

 • Ingeborg Volan blir ny direktør i Gyldendal Litteratur

  Volan kommer fra stillingen som administrerende direktør for De norske Bokklubbene. Hun har tidligere redaktør- og ledererfaring fra blant annet Dagens Næringsliv, NRK og Adresseavisen, skriver Gyldendal i en pressemelding.

 • Ikke-binær debutant om sin turbulente oppvekst

  – Det bevegelige og udefinerbare manifesterer seg i «Blodbok». Romanen er smart og plump, sår og selvopptatt, skarp og reflektert. Og under binder røttene tross alt historiene sammen, skriver NRKs litteraturkritiker Anne Cathrine Straume om Kim de l'Horizons første roman «Blodbok».