Hopp til innhold

NRK-reporteren om Poppe-kysset: – Jeg ble satt ut, men opplevde det ikke som et overgrep

Regissør Erik Poppe tok tak i NRK-reporter Helga Tunheim og kysset henne på direktesendt TV. – Jeg ble veldig overrumplet, men jeg oppfattet det ikke som et overgrep, sier Tunheim.

Regissør Erik Poppe kysset NRK-reporter Helga Tunheim på direktesendt TV da hun spurte hvordan han kom til å reagere om Kongens nei ble nominert til Oscar.

Regissør Erik Poppe kysset NRK-reporter Helga Tunheim på direktesendt TV da hun spurte hvordan han kom til å reagere om Kongens nei ble nominert til Oscar.

NRK-reporter Helga Tunheim fikk mer enn det hun forventet da hun spurte regissør Erik Poppe om hvordan han ville reagere dersom filmen «Kongens nei» ble nominert til Oscar.

Han svarte med å ta tak i ansiktet hennes med begge hender og kysset henne på munnen. Dette har vakt negative reaksjoner på sosiale medier.

– Jeg ble veldig overrumplet og satt ut, men ikke forbanna, sier reporter Helga Tunheim til NRK.

Tunheim sier hun har forståelse for reaksjonene, men at hun ikke oppfattet kysset som annet enn at Poppe var glad og ikke helt tenkte over hva han gjorde.

– Prinsipielt synes jeg ikke sånt er greit, men det handler om omstendighetene det skjedde i og hva slags type person Erik Poppe er. Jeg opplevde ikke det som et overgrep, sier hun.

– Jeg så på det som at han var veldig spent og gira, og ville demonstrere hvor glad han ville bli dersom de fikk nominasjonen, sier Tunheim.

Filmen «Kongens nei» ble ikke nominert til Oscar.

– Spontan glede

Poppe sier han legger seg flat og at det handlet om spontan glede.

– Jeg var bare veldig glad. Kysset var et spontant uttrykk for glede. Med all respekt for hvordan dette kan oppfattes, men jeg hadde virkelig ikke noen andre intensjoner, sier Poppe til NRK.

– Hvis hun følte seg utilpass på grunn av meg, legger jeg meg paddeflat og beklager på det sterkeste. Jeg forstår at folk kan reagere, men håper folk forstår hva intensjonene mine var, sier regissøren.

– Dette var en hendelse noe som skjedde spontant under en intervjusituasjon. Verken vår reporter eller intervjuobjektet tolket det som noe annet det, sier nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters