Hopp til innhold

NRK Nyheter endrer lederkabalen

NRK henter eksterne kandidater til toppjobber i ny nyhetsorganisasjon.

Nye navn i ledelsen i NRK Nyheter

NRK Nyheter har hentet inn flere eksterne navn til å bekle lederroller i ny organisasjon. Disse er Marius Tetlie (fra venstre), Espen Olsen Langfeldt, Dan Kåre Engebretsen og Dyveke Sandtorv Nilssen.

NRK Nyheter er i ferd med å gjøre store endringer på organiseringen, og nå er det kjent hvem som tildeles hvilke poster i den nye organisasjonen.

Utgangspunktet for omorganiseringen er at publikums medievaner er i kraftig endring.

– Det viktigste vi skal drive med fremover er fremdeles journalistikk og historiefortelling. Men publikum har flyttet på seg. For å nå ut, må vi være der publikum er. Med denne modellen er vi best mulig rigget for framtida. Vi tar vare på flaggskipene våre i tillegg til at vi gjør et digitalt løft, har nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord tidligere sagt.

NRKs nyhetsarbeid blir heretter organisert etter tre redaktørlinjer – en direkte-, en fag- og en programlinje.

VG-veteraner til toppjobber

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord (39) henter inn VG-veteraner til å bekle to av de tre redaktørstillingene under henne.

Som redaktør for den nye Direktelinja er Espen Olsen Langfeldt (48) ansatt. Han har jobbet i VG siden 1991, og kommer fra stillingen som redaksjonssjef for VG+. Han har tidligere bekledd en rekke lederstillinger i mediehuset, i tillegg til å ha vært Paris-korrespondent og vunnet Skup-diplom.

Redaktør for Faglinja blir Marius Tetlie (41). Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Telenor, men har tidligere lang fartstid fra VG. Der har han også hatt en rekke lederstillinger, og var blant annet leder for avisens 22. juli-redaksjon.

Fra før av er det kjent at Kyrre Nakkim (50) blir redaktør for avdelingen Nyhetsprogram. Han er i dag debattredaktør i NRK, og har tidligere vært politisk kommentator og redaktør.

I tillegg er en rekke andre lederstillinger nå besatt.

Dyveke Sandtorv Nilssen (28) er ansatt som en av tre nyhetssjefer i Direktelinja. Hun kommer fra stillingen som reportasjesjef i TV2 Nyhetene. To andre nyhetssjefer er allerede ansatt: NRKs egne Stein Bjøntegård og Anders Børringbo.

Også disse er ansatt:

 • Redaksjonssjef for digital utvikling: Dan Kåre Engebretsen.
 • Redaksjonssjef desk: Christian Fougner.
 • Redaksjonssjef reportere: Ingunn Andersen.
 • Redaksjonssjef Dagsrevyen: Hanna Thorsen.
 • Redaksjonssjef magasin: Solveig Tvedt.
 • Redaksjonssjef bemanning: Marit Sirum-Eikre.
 • Redaksjonssjef fotoredaksjon direkte: Christian Grotnes.
 • Redaksjonssjef fotoredaksjon program: Liseann Tefre.
 • Redaksjonssjef utenriks: Knut Magnus Berge.
 • Redaksjonssjef økopol: Svein Ove Hansli.
 • Redaksjonssjef kultur og underholdning: Marianne Ytre-Eide.
 • Redaksjonssjef regi og produksjon: Jan Georg Vedeler.
 • Administrativ redaktør: Åse Westrum

Stillingene som redaksjonssjef innenriks og redaksjonssjef nyhetsmorgen er ikke besatt.

Målet er å være over i ny organisasjon i mai i år. Ifølge Beverfjord blir ikke NRK totalt flere i medarbeidere i 2017, men det er gjort omprioriteringer for å satse ekstra på nyheter i år.

– Dette betyr at vi blir litt flere medarbeidere i Nyhetsdivisjonen. NRK Nyheter må som alle andre nyhetsmedier flytte ressursbruken til de plattformene der publikum forflytter seg til, sier hun.

Kulturstrøm

 • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

  Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

  I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

  Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

  Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

  Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

  Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
  Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
 • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

  I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

  Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

  15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

  I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

  – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

  – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

  Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

  – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

  Arrangementet er i regi av Bodø2024.

  – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

  Tungtvann opptrer på operaen 15. september
  Foto: Tarjei Krogh
 • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

  Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

  Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

  Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.