Hopp til innhold

NRK Nyheter endrer lederkabalen

NRK henter eksterne kandidater til toppjobber i ny nyhetsorganisasjon.

Nye navn i ledelsen i NRK Nyheter

NRK Nyheter har hentet inn flere eksterne navn til å bekle lederroller i ny organisasjon. Disse er Marius Tetlie (fra venstre), Espen Olsen Langfeldt, Dan Kåre Engebretsen og Dyveke Sandtorv Nilssen.

NRK Nyheter er i ferd med å gjøre store endringer på organiseringen, og nå er det kjent hvem som tildeles hvilke poster i den nye organisasjonen.

Utgangspunktet for omorganiseringen er at publikums medievaner er i kraftig endring.

– Det viktigste vi skal drive med fremover er fremdeles journalistikk og historiefortelling. Men publikum har flyttet på seg. For å nå ut, må vi være der publikum er. Med denne modellen er vi best mulig rigget for framtida. Vi tar vare på flaggskipene våre i tillegg til at vi gjør et digitalt løft, har nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord tidligere sagt.

NRKs nyhetsarbeid blir heretter organisert etter tre redaktørlinjer – en direkte-, en fag- og en programlinje.

VG-veteraner til toppjobber

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord (39) henter inn VG-veteraner til å bekle to av de tre redaktørstillingene under henne.

Som redaktør for den nye Direktelinja er Espen Olsen Langfeldt (48) ansatt. Han har jobbet i VG siden 1991, og kommer fra stillingen som redaksjonssjef for VG+. Han har tidligere bekledd en rekke lederstillinger i mediehuset, i tillegg til å ha vært Paris-korrespondent og vunnet Skup-diplom.

Redaktør for Faglinja blir Marius Tetlie (41). Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Telenor, men har tidligere lang fartstid fra VG. Der har han også hatt en rekke lederstillinger, og var blant annet leder for avisens 22. juli-redaksjon.

Fra før av er det kjent at Kyrre Nakkim (50) blir redaktør for avdelingen Nyhetsprogram. Han er i dag debattredaktør i NRK, og har tidligere vært politisk kommentator og redaktør.

I tillegg er en rekke andre lederstillinger nå besatt.

Dyveke Sandtorv Nilssen (28) er ansatt som en av tre nyhetssjefer i Direktelinja. Hun kommer fra stillingen som reportasjesjef i TV2 Nyhetene. To andre nyhetssjefer er allerede ansatt: NRKs egne Stein Bjøntegård og Anders Børringbo.

Også disse er ansatt:

  • Redaksjonssjef for digital utvikling: Dan Kåre Engebretsen.
  • Redaksjonssjef desk: Christian Fougner.
  • Redaksjonssjef reportere: Ingunn Andersen.
  • Redaksjonssjef Dagsrevyen: Hanna Thorsen.
  • Redaksjonssjef magasin: Solveig Tvedt.
  • Redaksjonssjef bemanning: Marit Sirum-Eikre.
  • Redaksjonssjef fotoredaksjon direkte: Christian Grotnes.
  • Redaksjonssjef fotoredaksjon program: Liseann Tefre.
  • Redaksjonssjef utenriks: Knut Magnus Berge.
  • Redaksjonssjef økopol: Svein Ove Hansli.
  • Redaksjonssjef kultur og underholdning: Marianne Ytre-Eide.
  • Redaksjonssjef regi og produksjon: Jan Georg Vedeler.
  • Administrativ redaktør: Åse Westrum

Stillingene som redaksjonssjef innenriks og redaksjonssjef nyhetsmorgen er ikke besatt.

Målet er å være over i ny organisasjon i mai i år. Ifølge Beverfjord blir ikke NRK totalt flere i medarbeidere i 2017, men det er gjort omprioriteringer for å satse ekstra på nyheter i år.

– Dette betyr at vi blir litt flere medarbeidere i Nyhetsdivisjonen. NRK Nyheter må som alle andre nyhetsmedier flytte ressursbruken til de plattformene der publikum forflytter seg til, sier hun.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober