NRK Nyheter endrer lederkabalen

NRK henter eksterne kandidater til toppjobber i ny nyhetsorganisasjon.

Nye navn i ledelsen i NRK Nyheter

NRK Nyheter har hentet inn flere eksterne navn til å bekle lederroller i ny organisasjon. Disse er Marius Tetlie (fra venstre), Espen Olsen Langfeldt, Dan Kåre Engebretsen og Dyveke Sandtorv Nilssen.

NRK Nyheter er i ferd med å gjøre store endringer på organiseringen, og nå er det kjent hvem som tildeles hvilke poster i den nye organisasjonen.

Utgangspunktet for omorganiseringen er at publikums medievaner er i kraftig endring.

– Det viktigste vi skal drive med fremover er fremdeles journalistikk og historiefortelling. Men publikum har flyttet på seg. For å nå ut, må vi være der publikum er. Med denne modellen er vi best mulig rigget for framtida. Vi tar vare på flaggskipene våre i tillegg til at vi gjør et digitalt løft, har nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord tidligere sagt.

NRKs nyhetsarbeid blir heretter organisert etter tre redaktørlinjer – en direkte-, en fag- og en programlinje.

VG-veteraner til toppjobber

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord (39) henter inn VG-veteraner til å bekle to av de tre redaktørstillingene under henne.

Som redaktør for den nye Direktelinja er Espen Olsen Langfeldt (48) ansatt. Han har jobbet i VG siden 1991, og kommer fra stillingen som redaksjonssjef for VG+. Han har tidligere bekledd en rekke lederstillinger i mediehuset, i tillegg til å ha vært Paris-korrespondent og vunnet Skup-diplom.

Redaktør for Faglinja blir Marius Tetlie (41). Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Telenor, men har tidligere lang fartstid fra VG. Der har han også hatt en rekke lederstillinger, og var blant annet leder for avisens 22. juli-redaksjon.

Fra før av er det kjent at Kyrre Nakkim (50) blir redaktør for avdelingen Nyhetsprogram. Han er i dag debattredaktør i NRK, og har tidligere vært politisk kommentator og redaktør.

I tillegg er en rekke andre lederstillinger nå besatt.

Dyveke Sandtorv Nilssen (28) er ansatt som en av tre nyhetssjefer i Direktelinja. Hun kommer fra stillingen som reportasjesjef i TV2 Nyhetene. To andre nyhetssjefer er allerede ansatt: NRKs egne Stein Bjøntegård og Anders Børringbo.

Også disse er ansatt:

 • Redaksjonssjef for digital utvikling: Dan Kåre Engebretsen.
 • Redaksjonssjef desk: Christian Fougner.
 • Redaksjonssjef reportere: Ingunn Andersen.
 • Redaksjonssjef Dagsrevyen: Hanna Thorsen.
 • Redaksjonssjef magasin: Solveig Tvedt.
 • Redaksjonssjef bemanning: Marit Sirum-Eikre.
 • Redaksjonssjef fotoredaksjon direkte: Christian Grotnes.
 • Redaksjonssjef fotoredaksjon program: Liseann Tefre.
 • Redaksjonssjef utenriks: Knut Magnus Berge.
 • Redaksjonssjef økopol: Svein Ove Hansli.
 • Redaksjonssjef kultur og underholdning: Marianne Ytre-Eide.
 • Redaksjonssjef regi og produksjon: Jan Georg Vedeler.
 • Administrativ redaktør: Åse Westrum

Stillingene som redaksjonssjef innenriks og redaksjonssjef nyhetsmorgen er ikke besatt.

Målet er å være over i ny organisasjon i mai i år. Ifølge Beverfjord blir ikke NRK totalt flere i medarbeidere i 2017, men det er gjort omprioriteringer for å satse ekstra på nyheter i år.

– Dette betyr at vi blir litt flere medarbeidere i Nyhetsdivisjonen. NRK Nyheter må som alle andre nyhetsmedier flytte ressursbruken til de plattformene der publikum forflytter seg til, sier hun.

Kulturstrøm

 • 6-er til nytt Billie Eilish-album

  Billie Eilish er stemmen til en hel generasjon, og hun behandler det ansvaret med et enormt talent, stor respekt og uredd nyskapelse på albumet «Happier Than Ever», ifølge NRKs musikkritiker Espen Borge. Terningkast 6.

  Plateomslag til albumet "Happier than ever" av Billie Eilish
  Foto: Universal
 • Første kvinnelige «Doctor Who» ut

  Jodie Whittaker, som har spilt den 13. doktoren i serien, har vært i rollen siden 2017. Variety skriver at hun nå forlater den suksessfulle BBC-serien, som har blitt sendt siden 1963. Whittaker var den første kvinnelige doktoren i rollen.

  Jodie Whittaker
  Foto: MAX NASH / AFP