Hopp til innhold

NRK lager musikk-variant av «Mesternes Mester»

NRK kommer med et nytt program der etablerte artister skal kjempe om seieren i sjangere de ikke behersker. «Stjernekamp» sammenlignes med en musikk-utgave av «Mesternes Mester».

Odd Nordstoga

Om Odd Nordstoga blir med i NRKs 'Stjernekamp', får man kanskje se musikeren rappe.

Foto: Promo

NRKs program vil utfordre TV2s suksess med «Idol» og« X-Factor». Men i NRKs program vil det ikke være ukjente folk som skal stemmes frem av publikum, men veletablerte artister.

– Flaut og gøy

Barbara Jahn

Barbara Jahn har klokketro på 'Stjernekamp'.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Programmet får tittelen «Stjernekamp», og produseres for NRK av produksjonsselskapet Monster.

– Dette er et kjempebra konsept som vi gleder oss til å jobbe videre med, sier prosjektleder Barbara Jahh i NRKs underholdningsavdeling.

I Stjernekamp vil godt etablerte artister kjempe om å bli Norges nye favoritt. Artistene skal konkurrere i andre musikksjangere enn den de opprinnelig behersker, så dette kan åpne for Odd Nordstoga som rap-artist, eller Silje Nergaard i et metallband.

– Vi kommer til å invitere kjente norske artister til å være med i programmet. Å se dem prøve seg i nye sjangere vil bli flaut, gøy og spennende, håper Jahn.

Tar opp kampen med TV2

«Idol» og «X-Factor» har vist seg å være sterke kort for TV2. Nå kommer kanalen også med talentprogrammet «The Voice», så det er liten tvil om at NRK prøver å gjøre grep for å møte konkurrenten.

– Man kan jo spekulere i om alt vi gjør er for å konkurrere, og det er selvsagt en viktig faktor. Men det viktigste med dette konseptet er at vi får et sterkt program som vil samle flere generasjoner.

Vi ser for oss Stjernekamp som et musikalsk motstykke til «Mesternes Mester», så det er jo ikke det verste programmet man kan sammenligne seg med, sier Jahn om programmet som kommer på skjermen en gang til neste år.

Kulturstrøm

  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP