NRK Meny
Normal

NRK beklager Søviknes-utskjelling

NRK innrømmer og beklager at de brøt god presseskikk da programleder Mina Hadjian harselerte med Terje Søviknes. Likevel vil Frp-ordføreren at saken behandles i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Terje Søviknes
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Terje Søviknes er fornøyd med hvordan NRK har håndtert saken, men er ikke interessert i å finne en minnelig ordning, ifølge BA.no. Han vil at PFU skal se på saken.

Kalt kriminell

Det var i slutten av januar at Os-ordfører Terje Søviknes klaget NRK inn for PFU etter å ha blitt kalt kriminell og utskjelt av P3-programlederen 9. januar.

Mina Hadjian
Foto: NRK

Saken det dreier seg om, kom opp i 2001. Den gang kom det fram at Frp-politikeren hadde hatt sex med en 16 år gammel jente på ungdomsorganisasjonens landsmøte.

Vil beklage på P3

I programmet sa Hadjian blant annet at Søviknes «har tvunget seg på en mye yngre partikollega», og at «han slipper å sitte i fengsel for forbrytelsene sine (. . .) han skulle vært bak lås og slå». Søviknes reagerer spesielt på at han blir beskyldt for å være kriminell, for han ble ikke engang siktet i saken.

I et brev til Os-ordføreren innrømmer NRK at de brøt fire paragrafer i Vær Varsom-plakaten da programmet ble sendt. Statskanalen foreslår at de sender en beklagelse på P3, og slik får til en minnelig ordning slik at saken ikke trenger å behandles i PFU.

(NTB)