NRK Meny
Normal

Norske Iselin spilte Bowie: – Han var en fryd å jobbe med

Den norske modellen Iselin Steiro (30) spilte den avdøde rockelegenden Dawid Bowie i en av hans siste musikkvideoer.

Iselin Steiro som David Bowie

Iselin Steiro som en yngre utgave av David Bowie i musikkvideoen fra 2013.

Foto: Skjermdump / YouTube

Mandag morgen ble det kjent at musikeren David Bowie er død, 69 år gammel. Nyheten om dødsfallet kom som et sjokk på mange, fordi det ikke har vært offentlig kjent at Bowie har kjempet mot kreft de siste 18 månedene.

Etter å ha vært i medienes søkelys gjennom i en rekke år, hadde Bowie trukket seg noe mer tilbake den siste tiden. Dette førte til spekulasjoner om hans helsetilstand, men kreftdiagnosen ble først kjent i forbindelse med nyheten om dødsfallet.

Steiro sier til NRK at meldingen om Bowies død kom som lyn klar fra klar himmel.

– Jeg reagerte med sjokk. Jeg visste ikke at han var syk. Dette var veldig uventa.

Iselin Steiro imiterte David Bowie i en av hans musikkvideoer

Den norske modellen Iselin Steiro forteller at det var en stor ære å spille Bowie.

– Stille og omsorgsfull

Den norske modellen Iselin Steiro spilte en yngre versjon av den eksentriske artisten i musikkvideoen til sangen «The Stars (Are Out Tonight)» i 2013. Til NRK sier Steiro at hun husker opplevelsen som positiv, og at Bowie var hyggelig å jobbe med.

Iselin Steiro i 2005

Den norske modellen Iselin Steiro spilte en yngre utgave av David Bowie i 2013.

Foto: GIOVANNI GIANNONI / Ap

Steiro var nervøs i forkant, men ble beroliget av den britiske superstjernen.

– Han var en veldig mild person å jobbe med. Ganske stille og veldig omsorgsfull. Det var en en fryd å jobbe med ham, jeg ble så rolig av ham, sier Steiro.

Det skal ha vært Bowie selv som valgte ut Steiro til å spille i videoen, som ble lansert i forbindelse med Bowies 24. studioalbum, «The Next Day».

Les anmeldelsen av Bowies siste album her

Norske musikkeksperter hyller Bowie: – Verden har blitt litt fattigere. Det er lov å gråte litt nå

– En av de aller største

Bowie ga ut sitt siste album, «Blackstar», på sin 69-årsdag, fredag. Engelskmannen har gjennom karrieren vært gjennom en rekke stilskifter, og ble kjent for å gå svært inn i enkelte av rollene han skapte, som glamrockeren Ziggy Stardust.

Musiker og programleder Thomas Felberg tror ikke det var tilfeldig at Bowie slapp sitt siste album bare dager før nyheten om dødsfallet ble kjent.

– Jeg tror han har planlagt dette, og at han har visst at han skal dø. Det er helt i Bowies ånd. Dette er hans siste hilsen til fansen og verden. Sånn sett er jeg glad for at vi fikk denne plata, og jeg tror veldig mange kommer til å høre veldig nøye på den, sier Felberg.

– Hvordan bør han minnes?

– Vi må høre på platene hans, hylle ham, og det er lov å gråte en skvett, sier Felberg til NRK.

Hyller Bowie i sosiale medier: – Jeg mistet nettopp en helt

David Bowie
Foto: NILS MEILVANG / AP
Espen Aas om David Bowie

NRKs korrespondent forteller om reaksjoner på Bowies dødsfall i Storbritannia.

Kulturstrøm

 • Et lite stykke av«Maud»

  Prosjektleder Jan Wanggaard i «Maud Returns Home» overleverte søndag formiddag en spissbolt fra «Maud» da teamet som har hentet «Maud» fra Canada besøkte Roald Amundsens hjem på Svartskog. Den ligger nå i hans arbeidsværelse.

  Gave til Roald Amundsens hjem
  Foto: Eivind Molde / NRK
 • Seier nei til Melgaards "dødshus"

  Ap, SV og MDG støttar Frp sitt forslag om å seie nei til bygging av kunstaren Bjarne Melgaard sitt såkalla dødshus ved Ekely i Oslo. Tomta skal i staden bli bevart som grønt friområde, skriv Aftenposten.

 • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

  Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.