NRK Meny
Normal

Norsk skrekk-klassiker blir laget på nytt i Hollywood

Nå kommer den amerikanske versjonen av skrekkfilmen «Fritt vilt». Eller som den skal hete denne gangen: «Cold Prey».

Fritt Vilt

GJENNOMBRUDD: «Fritt vilt» ble Ingrid Bolsø Berdals gjennombrudsfilm. Nå spiller hun i HBO-serien «Westworld».

Foto: Fantefilm/SF Norge

Klassikeren fra 2006 med Ingrid Bolsø Berdal og Viktoria Winge i hovedrollene blir nå laget i Hollywood-versjon.

Rettighetene er kjøpt av filmstudioet WWE Studios, også kjent som World Wrestling Entertainment.

Det skriver Deadline.

Sterk kvinnelig hovedrolle

Filmen handler om en vennegjeng som drar på snowboardtur i Jotunheimen. Etter et fall på ski bestemmer de seg for å søke ly på et høyfjellshotell. Men omgitt av fjell og mørke finner de grufulle tegn på at de ikke er så alene som de trodde.

Historien blir av filmnettstedet beskrevet som en krysning mellom thrilleren «The Grey» og Oscar-vinneren «The Revenant», og løfter frem den sterke kvinnelige hovedrollen som en styrke.

winge

REDD: Viktoria Winges karakter frykter for livet i skrekkfilmen fra 2006. Med god grunn.

Foto: Fantefilm/SF Norge

I følge filmnettstedet blir den amerikanske versjonen, som skal hete «Cold Prey», trolig skrevet av Casey La Scala. Basert på manuset til Thomas Moldestad og regissør Roar Uthaug.

La Scala har tidligere skrevet manuset til skrekkfilmen «The Remaining» og har blant annet produsert klassikeren «Donnie Darko».

En nordmann

Foreløpig skal også en nordmann delta i produksjonen. Musikkvideoregissøren Marius Haugan skal co-produsere den amerikanske varianten.

Den norske filmversjonen ble sett av rundt 250.000 nordmenn i 2006, i følge Film og Kino.

Det ble laget to oppfølgere av filmen, «Fritt Vilt 2» i 2008 og «Fritt Vilt 3» i 2010.

uthaug

INNSPILLING: Regissør Roar Uthaug under innspilling av filmen i Jutunheimen. Uthaug skal nå regissere ny «Tomb Raider»-film i Hollywood.

Foto: Fantefilm / SF Norge

Kulturstrøm

 • Springsteen i Netflix

  Bruce Springsteen opptrer for tida i New York med einmannsshowet «Springsteen on Broadway», der han syng, spelar og fortel historier frå livet som artist. I går offentleggjorde Netflix at ein innspelt versjon vil bli å finne på strøymetenesta i desember, skriv Billboard. Stykket er basert på Springsteens sjølvbiografi, og gjer stor suksess på Broadway.

  Bruce Springsteen, Granåsen
  Foto: Stein Lorentzen / NRK
 • Kaptein Sabeltann-park i Karibia

  Investorer har kjøpt et stort landområde i Den dominikanske republikk der en ny temapark for Kaptein Sabeltann – Captain Sabertooth – skal bygges. Det bekrefter Terje Formoe til Fædrelandsvennen. Temaparken skal inneholde et hotell og to-tre piratskuter, og målet er at den skal være ferdigstilt vinteren 2021/2022. Kristiansand-firmaet Pirate Adventure Group AS (PAG) har betalt 15 millioner dollar for landområdet. Firmaet har også kontrakt med Formoe om utvikling av én temapark i Mellom-Amerika og en annen i Nord-Amerika. (NTB)

  Terje Formoe
  Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK
 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures