Norsk filmstudio laget åpningen på «Black Panther»

Åpningssekvensen på storfilmen «Black Panther» er laget av det norske selskapet Storm Studios. – Det er en ubeskrivelig følelse, sier daglig leder Thomas Reppen.

NORSK ÅPNING: Det norske selskapet Storm Studios har designet og animert åpningen på den omtalte storfilmen «Black Panther».

Siden verdenspremieren i slutten av januar har Disney og Marvels film «Black Panther» vært en enorm kinosuksess.

På verdensbasis har den ifølge Box Office Mojo spilt inn nærmere fire milliarder kroner, og ifølge Huffington Post har filmen allerede slått en rekke rekorder når det gjelder omsetning.

En del av æren for dette tilfaller norske Storm Studios, som er spesialister på visuelle effekter. Hele den to minutter lange, animerte åpningssekvensen er nemlig i sin helhet laget av filmselskapet.

Digitale sandkorn

Daglig leder Thomas Reppen legger ikke skjul på at det har vært en krevende jobb.

– Det har vært utrolig mye arbeid. I fire måneder har 20 personer jobbet ti timer hver dag for å lage den to minutter lange prologen, sier han.

Thomas Reppen, daglig leder i Storm Studios

Dette oppdraget er med på å føre oss opp i ligaen blant de største i verden som driver med dette, sier Thomas Reppen i Storm Studios.

Foto: NRK

Han forteller at alt arbeidet gjøres på en datamaskin.

– Vi må modellere det som skal vises, alt fra bygninger til karakterer. Etterpå skal det hele animeres og lyssettes sånn at det ser ekte ut, forteller han.

Åpningssekvensen er en bakomhistorie om det universet man kommer inn i, og skal skildre hvor «Black Panther» kommer fra. Her er sand en hovedingrediens i og med at det er sentralt i måten å kommunisere på.

Storm Studios har derfor laget digitale sandkorn som bærende for det visuelle uttrykket, og alle bygninger og karakterer er bygd opp av alle disse sandkornene.

– Introen er litt som på Game of Thrones, bare på steroider, sider Reppen og smiler.

Black Panther

Valget av en stor andel svarte skuespillere er med på å gjøre at «Black Panther» omtales som et kulturelt skille. Fra venstre: Nakia (Lupita Nyong'o), T'Challa/Black Panther (Chadwick Boseman) og Okoye (Danai Gurira).

Foto: Marvel

Personlige relasjoner

Han er svært fornøyd med å ha bidratt på en film som har blitt såpass populær:

– Dette er en viktig byggekloss for oss. Vi er et lite og ungt selskap som prøver å bygge oss opp, og dette er en veldig viktig bit i den prosessen. Dette oppdraget er med på å føre oss opp i ligaen blant de største i verden som driver med dette, og det er en ubeskrivelig følelse, sier Reppen.

– Hvorfor så Marvel og Disney til Norge for denne jobben?

– Det er en kombinasjon av alt arbeidet Storm Stuudios har gjort over flere år og at vi har personlige relasjoner til de som jobber i disse selskapene i USA, sier han.

«Black Panther», som fikk terningkast fem av NRK Filmpolitiet, omtales som en kulturell milepæl når det gjelder å gi plass til svart kultur i en superhelt-sammenheng. En stor andel av hovedrollene er forbeholdt svarte, og handlingen er lagt til det fiktive afrikanske landet Wakanda.

Filmen har siden norgespremieren 14. februar blitt sett av over 100.000 nordmenn.

Kulturstrøm

  • Johnson til angrep på BBC

    Storbritannias statsminister, Boris Johnson, truer allmennkringkasteren BBC med å avkriminalisere lisenssnylting. I helgen boikottet statsministerens kontor radioprogrammet «Today» fordi de mener det er skjev dekning av Det konservative partiet.