NRK Meny
Normal

Norgesglasset 13.09.06

- Innrøm at du slår!
-
Høstmiddag del 3: Pølsesuppe
-
Jobbing uten mobbing
-
Skuronn i Radioteateret
-
Per Inge Torkelsen kåserer
-
Innvandrere vil hjelpe politiet
-
Sikkerhet på timeplanen
-
Unngå teppesvindel
-
Wenche Foss på sokkel nå!

Innrøm at du slår!

Bjørn Løvland
Foto: Thor Henry Bjor / NRK

Bjørn Løvland, - en ganske vanlig mann, som aldri trodde han skulle komme til å slå noen. Men det gjorde han. I dag velger han å stå frem med sin historie i Aftenposten og i P1, for å inspirere andre til å innse sitt voldsproblem og forsøke å gjøre noe med det. Reporter er Thor Henry Bjor.

Hør: Innrøm at du slår!

Høstmiddag del 3: Pølsesuppe

Pølsesuppe
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Mens byggrynet koker, kutter Inge og Tron grønnsaker og pølser. Så surrer de grønnsakene i olje tilsatt timian og soyasaus. Til slutt heller Inge over vann.

- Jeg tilsatter litt salt og pepper, og lar suppa småkoke litt til. Vel bekomme, sier Inge.

Hør: Pølsesuppe

Jobbing uten mobbing

Det er mindre mobbing på arbeidsplassen nå enn for bare 10 - 15 år siden. Det viser en rapport som Arbeidstilsynet ga ut i går, Jobbing uten mobbing. Det er den lave arbeidsledigheten som er årsaken til nedgangen, for når folk ikke trives på jobb er det lettere å skifte jobb. Anita B Nilsen på Asko i Drammen er med i prosjektet Jobbing uten mobbing, og vil hindre mobbing på arbeidsplassen. Prosjektleder ved Arbeidstilsynet, Annik Apal Austad forteller til programleder Arild Opheim at mobbing kan ha mange årsaker.

Hør: Jobbing uten mobbing

Skuronn i Radioteateret

"Skuronn" av Louis Kvalstad var det første norske høyrespelet som blei tatt opp ute i det fri, i staden for i studio. Det skjedde i september 1940. Høyr utdrag frå høyrespelet i Norgesglasset, som markerer at Radioteateret er 80 år denne veka. Reporter er Kjetil Lillesæter.

Hør: Radioteatret 80 år: Skuronn

Kåseri 

Per Inge Torkelsen
Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius

Per Inge Torkelsen kåserer: "Kortstokk".

Hør: Kortstokk

Politiet bør lære av innvandrere

Bruk heller oss enn ekspertene! Chileneren Hugo Sandoval har vært 20 år i Norge. Han mener politiet må bruke innvandrere for å lære kulturforståelse. En egen enhet med spesialkunnskaper om andre kulturer vil kunne forebygge konflikter mellom politi og etniske minoriteter, mener Sandoval. Reporter: Ann Jones.

Hør: Innvandrere vil hjelpe politiet

Sikkerhet på timeplanen

Ikke alle vet hvordan man utfører førstehjelp eller hvordan man slukker en liten brann. Nå ønsker Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å innføre et nytt sikkerhetsfag i grunnskolen slik at elevene får en grunnleggende kjennskap til sikkerhet rundt dem. – Vi har alt for mange unødvendige ulykker her i landet, forteller informasjonsdirektør i DSB, Jonette Øyen. Hun håper sikkerhetsopplæringen blir obligatorisk, da dette kan være med på å redde mange liv. Ved Agnete Daae-Qvale Holmemo og Arild Opheim.

Hør: Sikkerhet på timeplanen

Svindler valgte feil offer

En svensk teppesvindlerbande er igjen på ferde i Asker og Bærum. Overraskelsen var nok stor da de intetanende ringte på døra til Thorleif Taranger, en av landets fremste eksperter på orientalske tepper. – Jeg kunne avsløre bløffen på et par sekunder. Forteller Taranger til reporter Øyvind Wik. Teppeforhandleren tok opp jakta etter svindlerne på sykkel. Politiet advarer nå publikum mot å kjøpe tepper av dørselgere.

Hør: Unngå teppesvindel

Wenche på sokkel nå!

Astrid Gunnestad
Foto: Sjur Sætre / NRK

Wenche Foss må på sokkel så fort som mulig! Det mener Astrid Gunnestad tidligere redaktør i Norske Ukeblad. Sammen med journalist Bjørn Brøymer i Aftenposten har hun tatt initiativet for å få laget en statue av vår store skuespillerinne. Statuen bør stå foran Nationaltheateret, sier Astrid Gunnestad! Sjur Sætre snakker blant annet med folk i hovedstaden om forslaget.

Hør: Wenche Foss på sokkel nå!

Norgesglasset NRK P1